Przywrócenie Mszy Świętej w Tradycyjnej Formie Rytu Rzymskiego w Woli Kiełpińskiej

Ksiądz Proboszcz Andrzej Marchlewski                                                                           Parafia p.w. św. Antoniego w Woli Kiełpińskiej

My parafianie oraz osoby sympatyzujące z tradycją Świętego Kościoła Powszechnego pragniemy by w naszej parafii p.w. św. Antoniego w Woli Kiełpińskiej została odprawiana Msza w Nadzwyczajnej Formie Rytu Rzymskiego. Która to forma rytu została uprawomocniona przez JŚw. Benedykta XVI listem apostolskim motu proprio Summorum Pontificum ,który wszedł w życie 14.09.2007 AD. Przede wszystkim prosimy zgodnie z dokumentem by ta Msza odbywała się w trybie coniedzielnym zgodnie z instrukcją Universae Ecclesiae . Umożliwi to w pełnym stopniu celebracje dla jak największej liczby osób. Będziemy wdzięczni , za pozytywne rozpatrzenie naszej prośby.

Składając podpis, uprawniam Hubert Nałęcz do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.