RAK NAS ZABIJA!

06.02.2019r. Pyzdry

Szanowni Państwo,

My, mieszkańcy Pyzdr, kierujemy do Was tę petycję w trosce o nasze bezpieczeństwo zdrowotne ale również, wybiegając w przyszłość, o naszych bliskich i przyszłe pokolenia. Na małym obszarze jakim są Pyzdry, jest ogromna zachorowalność na nowotwór - RAKA. Wnosimy w tym wniosku o przebadanie zależości wieży telekomunikacyjnych, wpływ fal elektromagetycznych ale także grunty, w promieniu od wieży sięgajacym 500 m.

Przyczyn zachorowalności możemy doszukiwać się na każdej praktycznie płaszczyźnie. Bierzemy pod uwagę smog, spaliny, wode czy zachorowalność dziedziczoną w rodzinie. Wnosimy, by wszystko co mogłoby wpłynąć na rozprzestrzenianie się choroby i związane jest ściśle ze środowiskiem zarowno naturalnym jak i industrialnym w jakim żyjemy i mamy doczynienia na codzien, zostało udokumentowane. Każde działania jakie będą miały miejsce w tym kierunku, wnosimy by były skrupulanie przeprowadzone zarówno przez Instytut Ochrony Środowiska jak i inne organy lub inspektorat, który przebada dokładnie zagadnienie rozprzestrzeniającej się choroby.

Na obrzarze Pyzdr, na jednej z ulic w prawie każdym domu jest osoba, która choruje lub stwierdzono początki RAKA. Jest to wiadomość zarówno dla mieszańców jak i innych społeczności tak abstrakcyjna, że nie sposób przejść obok tego zagadnienia obojętnie. Mówimy o jednej ulicy w powyższym wierszu- tych ulic jest więcej i również na nich znajdziemy osoby chorujące na RAKA.

O każdych działaniach, wnosimy by nas informowano z wyznaczeniem ściśle sprecyzowanych dat. Chcemy być informowani o każdym najdrobniejszy szczególe, badania chcemy by były udostępniane do informacji publicznej mieszkańców za pośrednictwem Gminy i Miasta Pyzdry lub korespondencyjnie do Autora petycji, który rówież poczyni kroki by przekazać informację do informacji publicznej.

Pod petycją podpisane są WSZYSTKIE osoby, które są:

• bliską/ daleką rodziną mieszkańców miasteczka Pyzdry,
  • ludzie chory na RAKA,
  • ludzie, którzy zetneli się z początkowym stadium nowotworu ale w pore zareagowali,
  • rodzice dzieci, którzy myśla o ich przyszłości
  • znajomi, którzy chcą pomóc w dojściu do tego skąd i dlaczego jest taka zachorowalność,
  • osoby zainteresowane zagadnieniem RAKA i jego początkiem w miasteczku

Temat jest bardzo poważny i kontrowersyjny. Wnosimy, o zaangażowanie oraz pomoc w rozwiązaniu problemu.

Z poważaniem,

MIESZKAŃCY GMINY I MIASTA PYZDRY

p1_StopCancer_ML1702_ts4673342641.jpg

Natalia Mularczyk    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Natalia Mularczyk do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.