Remont ul. Lubczyńskiej od ronda w Dąbiu do ul. Kniewskiej w 2021 roku

Zwracamy się z niniejszą petycją w sprawie podjęcia zdecydowanych działań i wyremontowania ul. Lubczyńskiej na odcinku od ronda w Dąbiu do skrzyżowania z ul. Kniewską w 2021 roku (wpisania inwestycji do budżetu Szczecina).

Droga jest w fatalnym stanie. Liczba samochodów codziennie przejeżdżająca tym fragmentem jest ogromna. Codziennie również przejeżdżają drogą setki tirów. Degradacja drogi postępuje w zastraszającym tempie.

Gmina Miasto Szczecin ma w planach remont tego fragmentu drogi, lecz od lat nic konkretnego w tej sprawie się nie dzieje. Już dawno miała być zakończona dokumentacja projektowa, a okazuje się, że w projekcie budżetu na przebudowę nie zagwarantowano ani złotówki (mimo, że wcześniej Gmina planowało wykonanie owego remontu już w latach ubiegłych).

Miasto nie powinno zapominac o osobach, które mieszkają poza centrum Szczecina. Kilka dni temu okazało się, że budowa ronda na Energetyków pozwoli zaoszczędzić Gminie kilkadziesiąt milionów złotych (w zależności od wybranej oferty). Częśc z tych środków może zostać przekazana na przebudowę ul. Lubczyńskiej. Środki te mogą tez być wygospodarowane z innych źródeł. Mieszkańcy nie mogą czekać. Dalszy brak działań w tej sprawie zagraża bezpieczeństwu pieszych, rowerzystów i kierowców.

Prosimy o uwzględnienie niniejszej petycji i wpisanie remontu ul. Lubczyńskiej do budżetu Szczecina na rok 2021.

Z uwagi na zagrożenie epidemiologiczne niniejsza petycja ma charakter elektroniczny,

Amadeusz Przezpolewski    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Amadeusz Przezpolewski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.