Domagamy się powrotu do serialu „Rolnicy.Podlasie” FocusTV/Polsat Bogdana Kubali z rodziną (sołtysa wsi Borowskie-Cibory). Protestujemy przeciwko wyśmiewaniu w serialu wsi i rolników.

Domagamy się powrotu do serialu „Rolnicy.Podlasie” FocusTV/Polsat Bogdana Kubali z rodziną (sołtysa wsi Borowskie-Cibory), jako jednych z najciekawszych postaci. Protestujemy przeciwko wyśmiewaniu w serialu wsi i rolników jako osób zacofanych, niezaradnych na przykładzie promowanych Andrzeja, Gienka z Plutycz oraz chcemy, by serial przedstawiał prawdziwe życie i problemy łącznie z konfliktami sąsiedzkimi, instytucjami, które zamiast pomagać przeszkadzają (np. policja), zamiast manipulacji w stylu rzekomego romansu Emilki z Andrzejem itp. nieprawdziwych ustawek. Tradycyjne rolnictwo może produkować żywność lepszej jakości niż przemysłowa farmeryzacja wpędzająca rolników w pułapki kredytów.

FederacjaZielonych.pl www.i.Bialystok.pl www.Koncerty.Bialystok.pl www.PuszczaBialowieskaTV.pl www.FestiwalZubra.pl    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam FederacjaZielonych.pl www.i.Bialystok.pl www.Koncerty.Bialystok.pl www.PuszczaBialowieskaTV.pl www.FestiwalZubra.pl do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.