Skatepark w Krosno Odrzńskie

W ostatnich latach w Polsce obserwujemy bardzo dynamiczny rozwój sportów ekstremalnych, w tym jazdy na deskorolce, rolkach i rowerach BMX. Sporty te przyciągają coraz szersze rzesze młodzieży, rośnie liczba i poprawia się jakość organizowanych zawodów i pokazów. Polscy zawodnicy zaczynają odnosić sukcesy na międzynarodowych konkursach. Niestety do uprawiania tych sportów niezbędne są specjalnie przygotowane place – skateparki. Placów tych jest wciąż mało, co uniemożliwia wielu młodym, aktywnym ludziom uprawiania swojego ulubionego sportu.

W związku z brakiem/niedostateczną ilością/złym stanem istniejących obiektów jako osoby uprawiające w/w. sporty założyliśmy Stowarzyszenie na rzecz budowy skateparku w Krośnie Odrzańskim W imieniu Stowarzyszenia zwracamy się z uprzejmą prośbą o zbudowanie skateparku w Krosnie Odrzańskim . Stworzenie takiego obiektu będzie niezwykle korzystne dla całego miasta. Dotąd, z braku miejsca specjalnie dla nich przeznaczonego, osoby jeżdżące na deskorolkach, rolkach i BMX-ach jeżdżą po publicznych placach i ulicach, niejednokrotnie przyczyniając się do szybszego niszczenia murków, ławek i nawierzchni. W dodatku uprawiając swój sport w miejscach do tego nie przeznaczonych narażają zarówno siebie jak i przechodniów na nieprzyjemności, a nawet niebezpieczeństwo, np.: jeżdżąc w pobliżu ulic, ryzykują potrącenie przez przejeżdżające samochody. Skatepark byłby idealnym miejscem do jazdy na deskorolce, rolkach czy rowerach BMX oraz rozwijania swoich umiejętności. Młodzież jeździłaby w jednym, specjalnie do tego przeznaczonym, miejscu i nie niszczyłaby elementów użyteczności publicznej oraz nie przeszkadzałaby przechodniom.

Marzyciel o skateparku    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Marzyciel o skateparku do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.