Sprzeciw na wycinkę drzew na osiedlu kosmonautów

Wniosek w sprawie wycinki drzew wpłynął do administracji os. Kosmonautów w Poznaniu wraz z podpisami 60 mieszkańców.
"Wymienione drzewa ze względu na znaczne zagęszczenie stwarzają utrudnienia w komunikacji dla przechodzących ludzi, a jedno jest przechylone i stwarza zagrożenie upadkiem" - można przeczytać w informacji jaką administracja osiedla przekazała mieszkańcom.
Jednak okazuje się, że nie tylko domniemane niebezpieczeństwo jest powodem wycinki drzew. ‼️"Parafianie wystąpili z wnioskiem, bo te drzewa przeszkadzają jak jest procesja. Jak idziemy w Boże Ciało to to przeszkadza. Żeby z chodnika drzewa wyrastały. No kto to widział. Część z drzew rośnie tuż przy garażu plebanii."

Jesłi razem z nami NIE zgadzasz się na wycinkę podpisz petycję i udostępnij ją swoim znajomym i rodzinie.

Więcej: https://epoznan.pl/news-news-101866-9_drzew_z_os_kosmonautow_do_wycinki_bo_stoja_na_drodze_procesji

Kościół_pw._Aniołów_Stróżów_w_Poznaniu_.jpg

Składając podpis, uprawniam Paulina P do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.