STOP LIKWIDACJI- KURCZAKA Z ROŻNA NA WYSZOGRODZKIEJ!!!

Decyzją Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy Biura Architektury i Planowania Przestrzennego  Nasz pawilon z kurczakami ma być ZLIKWIDOWANY do dnia 6/08/2024r. Powód Uwaga!!! Pawilon stoi w pasie zieleni!!! I piszą dalej że w tamtym miejscu powinna być posiana trawa. Do Urzędników Państwowych nie przemawiają takie argumenty jak:

- OD 2013R. kiedy kupiliśmy pawilon, za zgodą wszystkich organów administracyjnych doprowadziliśmy wodociągi i kanalizacje. Inwestycja trwała półtorej roku i była finansowana przez nas z własnych środków (kredytów). Zarządca terenu Zarząd Dróg Miejskich wydał Nam pozytywną decyzję na wkopane rury ( 45m długości) do 2045r. Za którą płacimy co rok.

- Przeprowadziliśmy generalny remont pawilonu w środku , łącznie w wymianą dachu oraz na  zewnątrz (cała elewacja) tak żeby wkomponować się w otoczenie oraz utrzymać ujednolicone normy i stonowaną kolorystykę obiektu( zgodnie z zaleceniami UM St. Warszawy Wydział Estetyki).

- Zatrudniamy 3 osoby, mamy trójkę dzieci i kredyty do spłacenia- jest to Nasze główne źródło dochodu. Włożyliśmy w tą działalność całe serce i 8 lat ciężkiej pracy .

-   Pawilon stoi tam od 30 lat, jest to kultowe miejsce dla lokalnej społeczności naszymi klientami są SENIORZY i DZIECI- osoby starsze nie jedzą KEBABA -ANI CHIŃCZYKA… takie miejsca jak Nasze są na Targówku potrzebne. Cena naszego jedzenia jest przystępna dla wszystkich a nie tylko dla najbogatszych jak większość restauracji.

- Proponujemy na własny koszt zagospodarować teren wokół pawilonu w piękną zieleń (drzewa, krzewy itp.) trzeba szukać kompromisów , nie można pozbawić ludzi pracy i dorobku życia w imię stworzenia 24m2 trawnika.

Dlatego zwracamy się do Państwa z uprzejmą prośbą jeśli jesteście za tym żeby Nasz Pawilon pozostał w miejscu którym jest, jeśli uważacie że takie miejsce jak Nasze jest potrzebne dla Was-lokalnej społeczności to prosimy o podpisanie tej petycji i udostępnianie jej tak żeby dotarła do szerszego grona  ludzi.

Dziękujemy i Obiecujemy że się nie poddamy i będziemy walczyć do końca:)

SEBASTIAN WIEWIÓRA    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam SEBASTIAN WIEWIÓRA do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.