SWING KIDS W POLSCE

FF8177FD-1322-4586-A5C0-7501A7E14D61.jpeg

„Swing Kids” to koreański film stworzony w oparciu o musical, który podbił całą Koreę.

Fabuła filmu przenosi nas w czasie do Wojny Koreańskiej (lata 50.), wprost do obozu dla więźniów, gdzie poznajemy głównego bohatera — Ro Ki-soo, porywczego północnokoreańskiego żołnierza, który zakochuje się w stepowaniu już po pierwszym spotkaniu z Jacksonem — oficerem prosto z Broadwayu. Niedługo potem Ro Ki-soo postanawia dołączyć do grupy tanecznej Jacksona, gdzie poznaje Kang Byung-sama — który poprzez taniec ma nadzieję na odnalezienie swojej żony, Xiao Fanga — chińskiego żołnierza z wrodzonym talentem do tańca, jednak nie mogącego ruszać się do rytmu przez dłużej niż minutę z powodu anginy oraz Yang Pan-rea —która na swoje życie zarabia dzięki stepowaniu.

W rolę Ro Ki-soo wcielił się nikt inny, jak Doh Kyungsoo - członek popularnego koreańskiego zespołu EXO. Kyungsoo poza byciem idolem o anielskim głosie, jest także uznanym przez krytyków aktorem, który w każdą produkcję wkłada całe swoje serce. Pomimo napiętego grafiku zdołał nauczyć się stepowania w niecały rok, a jego umiejętności zaskakują nawet zawodowców.

Po fabule i zapowiedziach filmu możemy z pewnością oczekiwać dużej dynamiczności, niezapomnianej podróży w czasie i ogromnej dawki niedocenianego w dzisiejszych czasach stepowania.

LINK DO TEASERU: https://youtu.be/wt5MJBuPQt8

Film będzie miał swoją premierę 18 grudnia w Korei i 21 grudnia w Kanadzie. Dzięki tej petycji możemy sprawić, że ukaże się także w polskich kinach. Jako fani EXO będziemy wdzięczni za każdy oddany podpis i każdy kupiony bilet, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem. Obiecujemy, że nie zawiedziecie się na aktorze Doh Kyungsoo!

Składając podpis, uprawniam Agata Zalewska do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.