TAK_dla_otwartych_niedziel

Przedmiot petycji – zaniechanie prac nad ustawą ograniczającą handel w niedzielę, złożoną w sejmie przez  Komitet Inicjatywy Ustawodawczej dnia 2 września 2016 roku

Polska Rada Centrów Handlowych
ul. Nowogrodzka 50, lok.448
00-695 Warszawa

Sz. P. Beata Szydło
Prezes Rady Ministrów
Kancelaria Prezesa Rady Ministrów

Al. Ujazdowskie 1/3
00-583 Warszawa

Ja niżej podpisany/podpisana apeluję o nie odbieranie mi możliwości decydowania kiedy, gdzie i w jakiej formie robię zakupy oraz w jaki sposób spędzam swój wolny czas. Nie przychylam się do projektu ustawy złożonej przez Komitet Inicjatywy Ustawodawczej dnia 2 września 2016 roku ograniczającego a wręcz zakazującego handlu w niedzielę. Dostrzegając jednocześnie potrzebę lepszej regulacji warunków i czasu pracy osób aktywnych tego dnia zawodowo popieram mądre zmiany Kodeksu Pracy w zakresie dobrowolności pracy w niedzielę.

www.takdlaotwartychniedziel.pl

Polska Rada Centrów Handlowych    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Polska Rada Centrów Handlowych do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.