Termin praktyk zawodowych dla klas 3 Technikum Poligraficznego w Warszawie

Chyba wszyscy chcemy mieć 2 miesiące wakacji?

Nikt z nas nie chce chodzić do pracy w dodatku bez wynagrodzenia w czasie gdzie normalnie byśmy mieli czas wolny.

Petycja dotyczy terminu praktyk, a dokładniej aby odbywały się one od 25.05 do 19.06 br.

Gdyby nie wybuch epidemii normalnie praktyki odbywałyby się przed egzaminami w ciągu roku szkolnego i tak powinno pozostać, zwłaszcza że i tak do końca roku szkolnego nie wracamy do szkoły.

W czasie, gdzie początkowo był ustalony termin praktyk normalnie uczestniczyliśmy w lekcjach online, a przez czas, w którym większość nauczycieli uważa dla nas za "czas wolny" zadają nam więcej zadań - które sami musimy zrozumieć i odrobić, bo inaczej dostaniemy ocenę niedostateczną- niż byśmy przerobili materiału w roku szkolnym.

Według zarządzenia MEN praktyki zawodowe dla klas 3 Technikum mogą odbywać się 25.05-31.08 br. i każda szkoła indywidualnie wybiera sobie termin kiedy będą one odbywane, dlatego apelujemy o nie zabieranie nam wakacji i przeprowadzenie praktyk w roku szkolnym, a dokładniej 25.05-19.06!

Weronika Piliszek    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Weronika Piliszek do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.