Umożliwienie działalności sportowej Szkółce Piłkarskiej Borek na obiektach i terenach Miasta Krakowa, których operatorem jest KS Borek

Dochodzą do nas informacje, że KS Borek NIE CHCE już współpracować z istniejącą i działającą z powodzeniem od 15 lat Szkółką Piłkarską Borek promująca piłkę nożną wśród najmłodszych, już od 5-6 roku życia do 14 lat.

Nie jest to szkółka selekcyjna, dzięki temu wszystkie dzieci z dzielnicy i nie tylko mogą spróbować swoich sił w drużynie piłkarskiej pod okiem wykwalifikowanej kadry trenerskiej. Utworzone, wyszkolone, zdobywające znaczące miejsca w zawodach w swojej kategorii wiekowej drużyny przechodzą pod KS Borek. Szkółka zaszczepia w dzieciach zdrowy tryb życia poprzez czynne uprawianie sportu - zdobywanie umiejętności piłkarskich, promowanie zasad fair play, higieny osobistej oraz współpracy w zespole. Organizuje profesjonalne szkolenia i obozy sportowe oraz półkolonie dla dzieci z dzielnicy i nie tylko.

Działalność Szkółki Piłkarskiej Borek promuje rodzinne spędzanie wolnego czasu choćby poprzez organizacje turniejów i sparingów oraz gier i zawodów dla całych rodzin np. Hej Borki i Ligę Rodziców. Znani są nam wychowankowie Szkółki, którzy są powołani w skład kadry drużyn z Krakowa, małopolski, a nawet Polski inni zaś zostają trenerami. Jej działalność jest szeroko znana i doceniana wśród mieszkańców dzielnicy.

Brak chęci współpracy ze strony KS Borek pozostawia ok. 250 rodzin i ich dzieci bez możliwości rozwoju sportowego i wychowawczego na wysokim poziomie w Dzielnicy IX!

My rodzice jesteśmy bardzo zadowoleni z oferty sportowo-wychowawczej proponowanej nam i realizowanej przez Szkółkę Piłkarską Borek i zależy nam by dzieci mogły trenować na obiektach sportowych w najbliższej lokalizacji domu tj. stadionu sportowego KS Borek, by tak jak dotychczas nawiązywały kontakty rówieśnicze w okolicy w której dorastają.

Jeżeli na sercu leży Ci dobro dzieci, prosimy podpisz nasza petycję.logo_szkółki.png

Mieszkańcy Dzielnicy IX    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Mieszkańcy Dzielnicy IX do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.