Wybieg dla psów w Oświęcimiu

Do Prezydenta Miasta Oświęcim

Janusza Chwieruta

Wspólnie z mieszkańcami miasta Oświęcim, którzy posiadają psy, zwracam się z uprzejmą prośbą o to, aby na terenie miasta Oświęcim powstał wybieg dla psów. Obecnie w mieście nie istnieje żaden taki obiekt, gdzie można by było bezpiecznie wypuścić psa, by ten sobie pobiegał. Do tej inwestycji potrzebne by było niewiele: kawałek ogrodzonego terenu, kilka przeszkód dla piesków, kosze na odchody, może jakieś ławki. Uważamy, że obiekt na terenie naszego miasta jest potrzebny, ponieważ nie ma obecnie możliwości wypuszczenia psa. Na osiedlu ludzie wyrzucają odpady jedzenia, zdarza się, że zwierzęta są trute. Wybieg dla psów byłby idealnym rozwiązaniem, gdyż psy mogłyby bezpiecznie na tym obiekcie przebywać. Poza tym posiadacze psów płacą podatek, nie mając z tego żadnych korzyści. Dlatego też prosimy o pozytywne załatwienie tej sprawy.

Składając podpis, uprawniam Łukasz Marecki do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.