Zamiast patriotycznych ławeczek 1000 wózków inwalidzkich na 100-lecie niepodległości Polski

Do Ministra Obrony Narodowej Pana Mariusza Błaszczaka

Współczesny patriotyzm nie polega na budowaniu pomników, ale na tym by wzajemnie sobie pomagać.

Zwracamy się do Ministra Obrony Narodowej Pana Mariusza Błaszczaka, aby porzucił pomysł stawiania ławeczek patriotycznych, a fundusze zarezerowane na ten cel przeznaczył na zakup elektrycznych wózków inwalidzkich. Każdy wózek powinien mieć napis: 1000 wózków inwalidzkich na 100-lecie niepodległości Polski". Taki gest skierowany do osób niepełnosprawnych  będzie dowodem nie tylko na empatię Pana Ministra, ale przede wszystkim będzie to gest nad wyraz patriotyczny. Ławki być może przetrwają dłużej niż wózki lecz w wdzięczność niepełnosprawnych jest bezcenna.wózek.jpg

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.