Apel do Marszałka Całbeckiego o zmianę decyzji w sprawie połączeń kolejowych na trasie Włocławek-Kutno-Włocławek

Skontaktuj się z autorem petycji

Podziękowania

2021-02-17 12:52:10

Szanowni Państwo,

wspólny cel przywrócenia połaczeń kolejowych na linii Włocławek-Kutno-Włocławek został zrealizowany. Od 26 lutego br. pociągi zostają przywrócone. Zglosiliśmy też pewne postulaty do zmian rozkładu jazdy wedle potrzeb, które otrzymaliśmy. Prosimy też jeszcze Państwa o przesłanie maila do Urzędu Marszałkowskiego, w którym także przedstawicie pewne propozycje zmian w rozkładzie. Im więcej próśb napłynie tym być może rozkład jazdy,który zacznie obowiązywać 13 marca br. będzie lepiej dostosowany do Państwa potrzeb. Dziękujemy za Państwa wsparcie i każde dobre słowo.

Spotkanie z przedstawicielami Zarządu Województwa Kujawsko-Pomorskiego

2021-01-12 07:32:56

OGŁOSZENIE

W dniu wczorajszym  jako autorzy apelu o przywrócenie połączeń kolejowych skierowanego do Marszałka Województwa Kujawsko Pomorskiego uczestniczyliśmy w spotkaniu z przedstawicielami samorządu województwa kujawsko-pomorskiego w sprawie organizacji pasażerskich przewozów kolejowych, które odbyło się w Urzędzie Gminy Choceń.

W spotkaniu uczestniczyli m.in.

- Pani Aneta Jędrzejewska - Członek Zarządu Województwa,

- Pan Sławomir Kopyść - Członek Zarządu Województwa,

- Pan Roman Gołębiewski - Starosta Włocławski,

- Pan Roman Nowakowski - Wójt Gminy Choceń,

Zebrani z uwagą wysłuchali ograniczeń i możliwości w organizowaniu publicznego transportu zbiorowego przez Samorząd Województwa. Mieszkańcy przedstawili argumenty za przywróceniem linii oraz ocenę rozkładu jazdy komunikacji zamiennej. Dobrym argumentem jest także konieczność wykorzystania wyremontowanej infrastruktury. Konkluzja spotkania jest następująca:

1. Samorząd Województwa rozważa reaktywację linii na odcinku Włocławek - Kaliska Kujawskie.

2. Przewiduje się uruchomienie 4 par pociągów.

3. Najwcześniejszy możliwy termin uruchomienia przewozów to termin powrotu młodzieży do szkół.

Dziękujemy Wójtowi Gminy Choceń za możliwość wzięcia udziału w spotkaniu, Staroście Włocławskiemu za zaangażowanie i wsparcie Naszych działań, a Członkom Zarządu Województwa Kujawsko-Pomorskiego za podejmowane działania w sprawie przywrócenia połączeń kolejowych.

Link do artykułu: https://www.chocen.pl/8-aktualnosci/6411-spotkanie-w-sprawie-przewozow-kolejowych.html

Adam Ciesielski, Robert Kwaśniewski, Jolanta Grauman

Odpowiedź Urzędu Marszałkowskiego na Naszą petycję, którą złożyliśmy przed Świętami Bożego Narodzenia

2021-01-07 14:26:30

Szanowni Państwo,

poniżej zamieszczamy odpowiedź na złożoną petycje w sprawie likwidacji połączeń kolejowych Polregio na trasie Włocławek-Kutno-Włocławek. Dziękujemy wszystkim, którzy do tej pory składając swój podpis pod petycją przyłączyli się do Naszego apelu. Liczymy, że po zapoznaiu się przez władze województwa kujawsko-pomorskiego z ilością zebranych podpisów oraz apelami samorządowców z Naszego regionu połaczenia kolejowe na tej linii zostaną przywrócone. Będziemy na bieżąco informować mieszkańców Naszego regioniu o podjętych decyzjach w tym zakresie.

Adam Ciesielski

Jolanta Grauman

Robert Kwaśniewski

Odpowiedź.jpeg

Adam Ciesielski, Robert Kwaśniewski, Jolanta Grauman

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.

Jak promować petycję?

• Udostępnij petycję na swojej tablicy na Facebooku i w grupach związanych z tematyką petycji.
  • Skontaktuj się ze swoimi przyjaciółmi
    1. Napisz wiadomość, w której wyjaśnisz, dlaczego podpisujesz się pod tą petycją, jako że ludzie są bardziej skłonni złożyć swój podpis, gdy rozumieją, jak ważny jest temat.
    2. Skopiuj i wklej adres internetowy petycji do swojej wiadomości.
    3. Wyślij wiadomość za pomocą poczty e-mail, usługi SMS, serwisów Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.