Apel do ZIKIT w sprawie utworzenia lewoskrętu z ul. Ludowej w Wielicką

Szanowni Państwo,

zwracamy się do Państwa z apelem o rozpoczęcie działań mających na celu poprawę komunikacji w rejonie skrzyżowania ulic Wielickiej i Ludowej w Krakowie. W niedługim czasie przy tym skrzyżowaniu zostanie oddane do użytku osiedle mieszkaniowe na około 300 mieszkań. Przy obecnym układzie komunikacyjnym, aby wyjechać z osiedla w stronę centrum miasta konieczna jest jazda w przeciwnym kierunku aż do skrzyżowania Wielicka-Dworcowa, gdzie po skręcie w lewo możliwe jest nawrócenie. Cała operacja to zbędne pokonywanie dystansu ponad 1300m, obciążanie skrzyżowania Wielicka-Dworcowa oraz niepotrzebne generowanie spalin.

Uważamy, że zmiana organizacji ruchu, polegająca na utworzeniu lewoskrętu z ulicy Ludowej w Wielicką, w stronę centrum miasta znacząco poprawiłaby okoliczny układ komunikacyjny.

Prosimy o zajęcie się problemem.

aktualny_lewoskret1.png

proponowany_lewoskret.png

Wypełnij poniższy formularz, aby podpisać petycję utworzoną przez . Autor petycji będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych w formularzu.