Apel w sprawie Krakowskiego Klubu Tenisowego Olsza

Olsza od ponad stulecia jest sercem tenisowej tradycji Krakowa. Klub sportowy założony przed wojną przez krakowskich kolejarzy, od dziesięcioleci buduje legendę polskiego tenisa.

Zlokalizowany na granicy krakowskich Grzegórzek i Kazimierza jest miejscem, które kształtowało pasje, wychowało pokolenia mistrzów i tworzyło niesamowite wspomnienia. Pierwszą sekcję tenisa zbudował tu legendarny Józef Hebda. Swą karierę w Olszy rozwijała Magdalena Grzybowska, która na klubowych kortach w wieku niespełna szesnastu lat wygrała mistrzostwa Polski seniorek. Dzisiejsza Olsza to nieustannie jeden z najsilniejszych klubów tenisowych w Polsce oraz miejsce rozgrywania największych tenisowych imprez w Krakowie.

Olsza_APEL_pic.png

W ostatnich dniach dowiedzieliśmy się, że zewnętrzny podmiot chce przejąć od PKP teren klubu przy ul. Michała Siedleckiego, grożąc zakończeniem nie tylko historii, ale i marzeń kolejnych pokoleń zawodników.

Nie pozwólmy, by stuletnie dziedzictwo zostało unicestwione przez komercyjne interesy.

Apelujemy do Waszej empatii, solidarności i wsparcia - nie pozwólmy, by ten sportowy skarb Krakowa zaginął. Dajmy szansę krakowskim młodym tenisistom na tworzenie historii w tym wyjątkowym miejscu.

Krzysztof Malczyk, Małopolski Związek Tenisowy    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Krzysztof Malczyk, Małopolski Związek Tenisowy do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.