BEZPIECZNA DROGA DO DOMU WRZEŚNIA DK 92

Budowa #obwodnicy #północno #zachodniej #Wrześni , a kwestia #bezpieczeństwa ruchu i odciążenia ruchu miejskiego pojazdów.

Dzień dobry

•  Maciej Baranowski oraz Łukasz Andrzej Cichy , #Sołtys #Psar #Polskich, działając dla bezpieczeństwa Mieszkańców oraz przejeżdżających przez Gminę #Września, pragniemy przekazać nasze oczekiwania i plany poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego.

Z perspektywy kierowców nie do zaakceptowania jest fakt braku reakcji #GDDPiA na częste ostatnio wypadki na lewoskręcie z drogi krajowej N92 w ulicę Podmiejską w Przyborkach ( przy stacji Wattis). Kierowcy zjeżdżający z części obwodnicy z kierunku Gniezna lub z autostrady na dwupasmową ”krajówkę” pędzą na złamanie karku, często po śmierć lub kalectwo. Prośby o duże rondo w tym miejscu nie przekonują administratorów drogi.

A to właśnie rondo lub stały fotordar na prawym pasie patrząc w kierunku Poznania może powstrzymać te krwawe żniwa.

Właściwym rozwiązaniem wydaje się także budowa fragmentu obwodnicy #północono - #zachodniej z wjazdem od #Podstolic i wyjazdem przed miejscowością #Gulczewko. Rozmawialiśmy także z kilkoma mieszkańcami #Słomówka , którzy twierdzą , że to dobre posunięcie.

Września i Wrześnianie czekają na bezpieczne drogi odciążające ruch.

Nie odpuścimy tego tematu , aż do pomyślnego rozwiązania problemów.

@Maciej Baranowski

@Łukasz Andrzej Cichy

Maciej Baranowski Łukasz Andrzej Cichy    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Maciej Baranowski Łukasz Andrzej Cichy do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.