Budowa bezpiecznego przejścia dla pieszych przez tory kolejowe na ulicy Stalowej we Wrocławiu

Szanowni Państwo,

Zwracamy się z gorącym apelem o uwzględnienie naszego postulatu dotyczącego budowy przejścia dla pieszych przez tory kolejowe na ulicy Stalowej we Wrocławiu.

Obecna sytuacja, gdzie brak legalnego przejścia przez tory kolejowe, stwarza poważne zagrożenie dla zdrowia i życia mieszkańców oraz ogranicza dostępność terenów rekreacyjnych i ogrodów działkowych w tej okolicy wymaga natychmiastowej poprawy. Bezpieczne przejście dla pieszych jest niezbędne, zwłaszcza w kontekście dynamicznie rozwijającej się zabudowy mieszkalnej, wzrastającego ruchu pieszych w omawianym obszarze oraz planów uruchomienia ruchu kolejowego z Dworca Świebodzkiego.

Niewątpliwie istnieją pewne trudności związane z planowaną inwestycją, jednakże koszt utworzenia przejścia dla pieszych jest proporcjonalnie niski w porównaniu do ogólnego kosztu projektu kolejowego. Jest to inwestycja o kluczowym znaczeniu dla poprawy bezpieczeństwa ruchu pieszych oraz płynności ruchu kolejowego w omawianym rejonie.

Dlatego też, apelujemy o podjęcie działań w celu wyznaczenia bezpiecznego przejścia dla pieszych przez tory kolejowe, tak aby z ulicy Stalowej można było legalnie i bezpiecznie przejść do ogródków działkowych ROD Plon. Może się to odbywać przez ul. Manganową. Budowa takiego przejścia będzie krokiem w kierunku poprawy jakości życia mieszkańców, wzmocnienia dostępności terenów zielonych oraz bezpieczeństwa ruchu kolejowego.

Podpisz petycję i dołącz do naszej wspólnej inicjatywy dla bezpiecznych i dostępnych przestrzeni dla pieszych w naszym mieście!

Rozdzielnik:

1. Marszałek Województwa Dolnośląskiego

2. PKP PLK

DW:

Prezydent Miasta Wrocławia

ROD PLON Wrocław    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, akceptuję, że ROD PLON Wrocław będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych przeze mnie w tym formularzu.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych podanych w formularzu w następujących celach: