Podłączenie centrum Sosnowca do miejskiej sieci ciepłowniczej

A933CA49-7D0A-45A2-AFC8-B362E44F240A.jpegMieszkańcy Sosnowca

Do Prezydenta Sosnowca
Pana Arkadiusza Chęcińskiego

Centrum Sosnowca, a w szczególności obszar ulicy Piłsudskiego, Dęblińskiej, Sadowej, Czystej, Krzywej, Kołłątaja, Towarowej i Mierosławskiego to czarny punkt na smogowej mapie regionu. W okolicy tej podstawowym źródłem ciepła są stare, nieefektywne kotły węglowe, których spaliny uniemożliwiają zdrowe i komfortowe życie mieszkańców w sezonie grzewczym.

Doceniając dotychczasowe działania miasta w walce ze smogiem i trafnym diagnozowaniu problemów związanych z niską emisją, zwracamy się z uprzejmą prośbą o pilne podjęcie działań, zmierzających do podłączenia tej części Sosnowca do miejskiej sieci ciepłowniczej.

Problem fatalnej jakości powietrza w tej części miasta daje się również we znaki mieszkańcom ościennych dzielnic i sąsiednich części Centrum. Ma również wysoce negatywny wpływ na wizerunek Sosnowca, ze względu na usytuowanie w sąsiedztwie reprezentatywnych ulic Piłsudskiego oraz 3 Maja. Podjęcie skutecznych działań w kierunku odwrócenia tej sytuacji, na pewno zostanie pozytywnie odebrana przez mieszkańców tej części miasta, którą uznaje się za mocno zaniedbaną i niedoinwestowaną.

Dorota Kurcz, Mateusz Sizalewski    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Dorota Kurcz, Mateusz Sizalewski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.