Debata publiczna z Tadeuszem Truskolaskim

1. inbound7120146097383615868.png                                                                            My Suwereni Rzeczypospolitej Polskiej, w związku z zaistniałą sytuacją w trakcie protestu przeciwko Segregacji Sanitarnej w Białymstoku dnia 15.01.2022r. oraz konferencją prasową Prezydenta Tadeusza Truskolaskiego z dnia 17.01.2022r. z uwagi na powagę sytuacji, ŻĄDAMY:

zwołania Publicznej Debaty z udziałem mediów lokalnych i ogólnopolskich w temacie segregacji sanitarnej, nieprawnych obostrzeń stosowanych za publiczne pieniądze oraz omówienie aspektów medycznych, prawnych jak i etycznych oraz omówienie obecnej sytuacji jaka jest w Białymstoku, województwie podlaskim i całej Polsce.

Żądamy by Debatę tę zorganizował i opłacił, za NASZE- czyli PUBLICZNE PIENIĄDZE, Prezydent miasta Białystok Tadeusz Truskolaski.

Z poważaniem:

Katarzyna Szmurło

Prezes zarządu Stowarzyszenia Goniądz nad Biebrzą

Marzanna Gontarska

Dziennikarz

Robert J. Paliga

Przewodniczący Podlaskiej Rady Regencyjnej

oraz:

mieszkańcy Białegostoku,  województwa podlaskiego, Polski i świata.

Petycja do szczególnej wiadomości z zaproszeniem do uczestnictwa:

-nadinspektor Robert Szewc- Komendant Wojewódzki Podlaskiej Policji

-pełnomocnik Komendanta Wojewódzkiego w Białymstoku w sprawie przestrzegania praw człowieka przez Policję

-Andrzej Purymski - Prokurator Okręgowy w Białymstoku

-Ewa Jakubowicz p.o. Państwowego Inspektora Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Białymstoku

-Jolanta Korwin-Piotrowska - Prezes Sądu Okręgowego w Białymstoku

- Rzecznik Sądu Okręgowego oraz osoba odpowiedzialna za mediację w Sądzie Okręgowym w Białymstoku

-media lokalne oraz ogólnopolskie.

Proszę o podpisanie i udostępnianie petycji.

Katarzyna Szmurło, Marzanna Gontarska, Robert J. Paliga    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Katarzyna Szmurło, Marzanna Gontarska, Robert J. Paliga do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.