Delegalizacja Stowarzyszenia ,,Nigdy Więcej"

Zwracam się do was z prośbą o poparcie petycji obywatelskiej, której celem jest delegalizacja Stowarzyszenia "Nigdy Więcej". Podważamy działania stowarzyszenia na podstawie jednego kluczowego zdarzenia, które według nas, nie tylko wyraźnie obnaża brak ich profesjonalizmu, ale również stanowi atak na wolność i dobry wizerunek naszych obywateli.

uid_c9007b27aa204d84a9eaacc65bd03258_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_678_szymon-marciniak-fot-getty1.png

Przypadek, do którego się odnosimy, dotyczy donosu stowarzyszenia do UEFA na polskiego sędziego piłkarskiego, Szymona Marciniaka. Szymon Marciniak, ceniony sędzia na międzynarodowej scenie piłkarskiej, miał szansę jako pierwszy Polak poprowadzić finał Ligi Mistrzów. Niestety, donos stowarzyszenia na podstawie niepotwierdzonych zarzutów doprowadził do zawieszenia Marciniaka i naruszył jego szanse na uczestnictwo w finale.

Stowarzyszenie oskarżyło Marciniaka o współpracę z politykiem prawicy, którego zarzucano rasizm. Sędzia wziął udział w wydarzeniu gospodarczym, gdzie polityk ten był prezentowany. Nasza obawa polega na tym, że Stowarzyszenie "Nigdy Więcej" zdaje się naruszać swobodę jednostki do swobodnego wyboru swoich zainteresowań i angażowania się w różnorodne wydarzenia.

Atak stowarzyszenia na Marciniaka nie tylko zniszczył marzenia jednej osoby, ale również zaszkodził reputacji naszego kraju. Polska straciła okazję do międzynarodowej promocji, której udzieliłby nam nasz sędzia prowadzący finał Ligi Mistrzów.

Nie zgadzamy się z działaniami stowarzyszenia, które przekracza granice wolności jednostki i szkodzi dobremu imieniu Polski. Dlatego prosimy o wasze poparcie w tej petycji, aby zapobiec dalszym szkodliwym działaniom stowarzyszenia. Pamiętajmy, że wolność jednostki i reputacja naszego kraju są na tyle cenne, że nie powinniśmy pozwolić na ich naruszanie.

Tomasz Bartosiak

Podpisując, upoważniam Tomasz Bartosiak do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.