Park Śląski - Petycja dla ocalenia terenów zielonych przylegających do Parku Śląskiego

W obliczu planowanej realizacji inwestycji w postaci budowy nowego osiedla mieszkaniowego
przy granicy Parku Śląskiego, My niżej podpisani mieszkańcy Chorzowa, sąsiednich miast oraz całej aglomeracji śląskiej, pragniemy wyrazić swój sprzeciw wobec tych planów.

Park Śląski wraz z przyległymi terenami zielonymi, będący ważnym miejscem rekreacyjnym
dla mieszkańców regionu, stanowi jednocześnie „zielone płuca Górnego Śląska” i każda ingerencja mająca na celu zmniejszenie powierzchni zieleni na tym terenie budzi nasz sprzeciw.

Pragniemy jednocześnie podkreślić, iż budowa osiedla mieszkaniowego w tym miejscu spowoduje zwiększenie ruchu samochodowego, a co za tym idzie pogorszenie i tak już złego stanu powietrza oraz może powodować utrudnienia w ruchu drogowym dla mieszkańców okolicznych dzielnic Chorzowa, Katowic i Siemianowic Śląskich.

W związku z powyższym zwracamy się z apelem do Radnych Miasta Chorzowa o zablokowanie
tej inwestycji.

@umierajacyParkSlaski    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam @umierajacyParkSlaski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.