Do ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobro w celu ukarania Adama Darskiego

My jako grupa osób na portalu społecznościowym FB pod nazwą „STOP Niesprawiedliwości i Niszczeniu Rodziny” oraz członkowie innych grup na tym portalu W związku z tym iż  w czwartek 08.03.2018 r , z okazji Dnia Kobiet, Adam Darski pseudonim „Nergal” dodał wideo, w którym śpiewa do figurki penisa z przyczepionym do niego wizerunkiem Jezusa czujemy się mocno oburzeni i zdegustowani tym faktem. Domagamy się ukarania sprawcy przestępstwa z artykułu 196 KK tj. obrazy uczuć religijnych poprzez, znieważenie publiczne przedmiotu czci religijnej – Figury Jezusa Chrystusa, polegającego na przyczepieniu przedmiotu będącego imitacją męskiego narządu płciowego do Figury przedstawiającej Jezusa ukrzyżowanego. Czujemy się mocno obrażeni w/w czynem jako wyznawcy Kościoła Rzymskokatolickiego tym skandalicznym i haniebnym zachowaniem. Żądamy ukarania sprawcy i oficjalnych przeprosin. oraz wpłaty 500 tyś złotych na Centrum zdrowia dziecka w warszawie .

„STOP Niesprawiedliwości i Niszczeniu Rodziny”    Skontaktuj się z autorem petycji