Dosyć! Nie dla wypowiedzi księdza Jacka Międlara

My obywatelki i obywatele wciąż jeszcze demokratycznej Polski nie zgadzamy się na karygodne zachowanie księdza Jacka Międlara, który za nic ma innego człowieka. Jego działalność jest pełna nienawiści i pogardy. Bez żadnych zahamowań uderza w osoby o innych poglądach aniżeli on sam, wykorzystując w bezczelny i kuriozalny sposób: wolność słowa, wiarę katolicką, patriotyzm.  Jego ostatnie wypowiedzi bezpośrednio dotknęły Joannę Scheuring-Wielgus - przedstawicielkę Nowoczesnej. W internecie zamieścił taką oto charakterystykę posłanki: "Konfidentka, zwolenniczka zabijania i islamizacji. Kiedyś dla takich była brzytwa! Dziś prawda i modlitwa?"Zaatakował również Elżbietę Bieńkowską publikując zdjęcie na którym ma ona obcięte na głowie do skóry włosy. Hasło na zdjęciu: "Bieńkowska po wizycie w Polsce". I komentarz księdza: "Czyżby stworzyła koalicję z Joanną Scheuring-Wielgus? Ja im oferuję prawdę i modlitwę".

Pytamy

- czy ktokolwiek może używać wobec drugiego człowieka, bezpodstawnie tego typu sformułowań?

- czy przedstawicielowi kościoła katolickiego przystoi zamieszczanie w przestrzeni publicznej takich słownych i wizualnych wypowiedzi?

- czy mężczyzna (podobno honorowy bo polski) może w ten sposób mówić o kobiecie?

- czy ksiądz Jacek Międlar zdaje sobie sprawę, co właściwie robi, kiedy werbalizuje swoje opinie? Czy przez sekundę zastanowił się jakie mogą być konsekwencje używania przez niego takiego języka – pełnego nienawiści?

Żądamy aby władze kościoła katolickiego w Polsce stanowczo zdyscyplinowały swojego podwładnego.

Żądamy aby prokuratura zajęła się przypadkiem księdza Jacka Międlara.

Katarzyna Lewandowska    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Katarzyna Lewandowska do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.