Europejska petycja przeciwko sztucznym substytutom mięsa i produktów zwierzęcych wytwarzanych z komórek macierzystych Euro-Toques International

Tak dla rolnictwa wysokiej jakości, które szanuje środowisko i rozwój krajowego rolnictwa, hodowców i producentów. NIE dla sztucznie wytwarzanego "mięsa" w laboratoriach, które pochodzi z komórek macierzystych! Odrzućmy razem pseudo-"mięso" z komórek macierzystych. Jeśli również opowiadacie się za wysokiej jakości rolnictwem, godziwym wynagrodzeniem dla hodowców i plantatorów, pełnym szacunku traktowaniem zwierząt lub jeśli pamiętacie o ochronie naszego kraju i środowiska i wiecie, że mięso ma mieć dobry smak i jesteście przeciwni "mięsu" z komórkami macierzystymi, proszę podpisać tej petycji.

Euro-Toques Polska, jako członek Euro-Toques International, unijnego organu doradczego w dziedzinie gastronomii i rolnictwa, jest bardzo zaniepokojony produkcją laboratoryjnego mięsa z komórek macierzystych, które powinno być podawane na naszych talerzach. My szefowie kuchni, którzy doceniamy jakość produktu, jego pochodzenie, sezonowość, regionalność oraz polski model rolnictwa, który obejmuje również małe gospodarstwa ze zwierzętami, które są trzymane na łąkach i pastwiskach.

Z jednej strony zwracamy uwagę na warunki hodowli i hodowców, gdzie należy również jakość doboru ras mięsnych, z naciskiem na prace naszych hodowców. Promowanie know-how ekspertów z branży spożywczej, edukowanie konsumentów w UE i zwalczanie odpadów

Z drugiej strony nie chcemy zachęcać do produkcji substytutów mięsa i produktów zwierzęcych wytwarzanych z komórek macierzystych, które mogą trafić na nasze talerze w najbliższych dniach!

Mówimy TAK wysokiej jakości hodowli i NIE,aby przygotować mięso z komórek macierzystych w naszych restauracjach!

Niniejszym wzywamy Komisję Europejską i Rząd Polski do promowania rolnictwa i produktów wysokiej jakości oraz do niewprowadzania syntetycznego mięsa i substytutów zwierząt na nasz rynek.

Petycja ta jest jednocześnie aktywna we wszystkich międzynarodowych stowarzyszeniach Euro-Toques w państwach członkowskich Unii Europejskiej. Euro-Toques Polska Skontaktuj się z składającym petycję

EURO TOQUES POLSKA    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam EURO TOQUES POLSKA do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.