Fontanna pod Kopą Cwila

Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy

Petycja
w sprawie
odnowienia fontanny i zbiornika wodnego
w Parku im. Romana Kozłowskiego

Zwracamy się do Pana o podjęcie działań, których celem będzie uruchomienie fontanny i zbiornika wodnego, zlokalizowanych pod Kopą Cwila w Parku im. Romana Kozłowskiego.

Zespół obiektów wodnych (fontanna kaskadowa oraz zbiornik wodny) istnieje niemal od samego początku uformowania Kopy Cwila. Niestety, nigdy nie były one użytkowane w celu, w jakim powstały (choć według niektórych przekazów zbiornik wodny działał przez bardzo krótki czas w połowie lat 80. XX wieku). To mało estetyczne dziś miejsce aż prosi się o doprowadzenie do stanu używalności. W okresie wiosna-lato-jesień byłaby to dodatkowa atrakcja w tym jednym z najpiękniejszych miejsc o charakterze rekreacyjno-sportowym na Ursynowie.

Dlatego naszym zdaniem należy niezwłocznie podjąć działania prawne, inżynieryjne oraz formalne, aby uruchomić fontannę w Parku im. R. Kozłowskiego. Rozpoczęcie prac w tym kierunku świetnie wpisze się w obchody 40-lecia istnienia osiedli mieszkaniowych na Ursynowie.

-----------------------

Petycja przygotowana przez Otwarty Ursynów.

19054971_432711043755141_626464772982342385_o.jpg