Petycja w obronie polskiej szkoły
Skontaktuj się z autorem petycji
Przeżyłam wiele reform ale ta jest najgorsza-bezsensowna. Ze słowotoku p. minister nigdy nic nie wynika. Gorszego nie było w mojej karierze zawodowej. Tylko czekać aż kolejni młodzi uciekną za granicę. Dno, pogłębiarka i 3 metry mułu.
Precz z tą reformą do huja pana
Lekarstwo dla polskiej oświaty? Zmniejszenie liczby uczniów w klasach (obecnie limit to 30 w gimnazjum i 35 w szkole średniej), doposażenie pracowni przedmiotowych i językowych, nauczanie języków, wychowania fizycznego i informatyki w grupach bez względu na liczebność klas (obecnie w klasie musi być 25 osób, aby był podział na grupy) i podniesienie pensji nauczycieli. W krótkim czasie dałoby to wymierny efekt bez rewolucji, likwidacji i niszczenia tego, co budowano przez ostatnie 17 lat.
Wszystkie, absolutnie wszystkie badania wskazują sukces gimnazjum. Może trzeba zaprosić pana Kaczyńskiego do kilku gimnazjów? Może jak pozna, doświadczy, zobaczy to zmieni zdanie?:)
Re:
Wielkie mi co, tyle lat było dobrze i jakoś normalne pokolenia w tym kraju żyły i się rozwijały, ktoś chce wrócić do normalności a wy wszyscy niedoje.ani konformości kłapiecie dziobami:DDD Absurdem to było wprowadzanie gimnazjów i to byla abstrakcyjna, irracjonalna zmiana więc trzeba wrócić do tego co doskonałe i sprawdzone; nie wymyśla się drugi raz koła gdyż zostało już dawno wynalezione!
"Nie wyobrażam sobie dwóch roczników w jednej klasie....buahahaha...no faktycznie problem niczym zagłada...co za kur..a głupie ludzie:D!!!
| This discussion has been closed. |