NIE DLA LIKWIDACJI GOLECINA!!!
Skontaktuj się z autorem petycji
Kiedy tylko jestem w PL i czas na to pozwala, staram sie chociaz przejechac kolo naszego "rolnika"- czasu nie da sie cofnac, ale gdyby mozna- duzo bym dal za kilka tygodni w szkole- naszej golecinskiej szkole!
Szanowni decydenci- oszczednosci szukajcie gdzies indziej- mysle, ze chodzi jak zwykle o pieniadze- niewazne pod jaka postacia sa ukryte, zacznijcie od siebie Panie i Panowie u wladzy!!! Tylko czy potraficie? Wszak kazde grabie, grabia do siebie!!!
Pozdrawiam, Maciek.
This comment has been removed by the person who wrote it.
cd. SOBOTA Z GOLĘCINEM
Nie można się poddawać. Walczmy o sprawiedliwość i szkolnictwo w naszym mieście. Władze chcą nas przetrzymać. Liczą, że już nikt nie przyjdzie. Panie Prezydencie był pan naszym przedstawicielem i co ta władza robi z ludzi - wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. To już nie tylko skandal, że trzeba walczyć o swoje, to zamach na szkolnictwo publiczne w Poznaniu. O Cześć Wam Panowie Magnaci...
This comment has been removed by the person who wrote it.
Czy w tym jest jakaś głębsza myśl, czy tylko kasa?
Ta Szkoła bardzo wiele mi dała. Aby przekonać Ojca o moim wyborze, musiałem zdawać egzamin wstępny do dwóch szkół. Wybrałem TMR na Golęcinie i nie żałuję. Było to ponad 50 lat temu.
Lata '60 zwana latami siermiężnego socjalizmu, wprowadziły w życie ogromny postęp. Rozbudowano przemysł maszyn rolniczych, przygotowywano systemszkolenia kadr technicznych do ich obsługi... To w skrócie.
W historii Wielkopolski była to kontynuacja XIX-wiecznej myśli Wielkopolan, gen. Dezydery Chłapowskiego, Hipolita Cegielskiego itp.
Jeszcze w latach '60 krytykowano nasz system oświatowy, który nie zmienił się od czasów KEN i Stanisława Konarskiego. W dzisiejszych czasach, pod rządami liberałów nie ma już myśli: Takie są Rzeczypospolite, jak ich dzieci chowanie. Tu liczy się nie myśl a kasa.
WCZORAJSZE WYDARZENIA
Jak można zamykać szkołę, która jako jedyna oferuje takie kierunki ? Do tej pory uważałem, że ludzie "z góry" są mądrzejsi ode mnie, reprezentują przecież nas- a jednak myliłem się.
Jesteśmy to winni naszej Szkole
Jakby przełom
Re: Jakby przełom
Jakie najmniejsze zło - przrecież to wyrwanie nam kregosłupa i patrzenie jak dogorywamy !!!
konkurs zgadnijcie kto wygra ? czyz nie WNSHiD przypadkiem - PO próbuje zatuszować sprawę i dlatego udaje że się jakoby troszczy - to sa sprzedawczyki !!!
Uczyłem się tam w latach 1959 do 1964.
Widzę, że w Radzie Rodziców jest mój imiennik Eugeniusz Nowak. Pozdrawiam Pana, całą Radę i wszystkich którzy są przeciwni likwidacji Szkoły.
Eugeniusz Nowak (66 lat).
Nie poddawajmy się
NIE DLA LIKWIDACJI SZKOŁY
Golęcin, czyli łakomy kąsek
Więcej... http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,11242276,Likwidacja_szkol__RELACJA_NA_ZYWO_.html?PageNumber=4#ixzz1oNLsPZ8I
| This discussion has been closed. |
Re:
#99: Golaj -
Przecież to jest skandal - to wynajęcie byle kawalerki w Poznaniu kosztuje drożej a tutaj jest mowa o budynkach w których prowadzi się bądź co bądź działalność gospodarczą - hańba dla miasta - kolesiostwo grubymi nićmi szyte