Petycjeonline.com

Apel do Prezydentowej Agaty Kornhauser-Dudy o sprzeciw wobec planu zaostrzenia prawa antyaborcyjnego

Skontaktuj się z autorem petycji

Gość#151 Apr 05, 2016, 18:52
Wciąż mam nadzieję, że są jeszcze myślący ludzie w Polsce niezależnie od obozu politycznego. I że Pani Prezydentowa się do nich zalicza.
Gość#152 Apr 05, 2016, 19:03
bo tego rządu nie wybieralam!!!! i nie zgadzam sie na absurdalne ustawy!
Gość#153 Apr 05, 2016, 19:04
Bo nie jestem inkubatorem! Bo nie chcę żeby zgwałcone dzieci miały dzieci! Bo nie chcę żeby za mnie decydowało państwo!
Gość#154 Apr 05, 2016, 19:28
Ponieważ jestem przeciwny narzucaniu rozwiązań w sprawach, które każdy powinien rozpatrzyć zgodnie z własnym sumieniem.
Gość#155 Apr 05, 2016, 19:43
Bo kobiety powinny mieć bezwarunkowe prano do własnego ciała.
Gość#156 Apr 05, 2016, 19:43
Podpisujemy!
Gość#157 Apr 05, 2016, 20:01
wspomagam prawo kobiet do decydowania o sobie i swoim zdrowiu
Gość#158 Apr 05, 2016, 21:09
Bo każda matka chce mieć zdrowe dziecko i nie rodzić z przymusu czy strachu!
Gość#159 Apr 05, 2016, 21:23
bo nie wyobrażam sobie ogromu tragedii kobiet,rodzin ,dzieci gdyby ustawa weszła w zycie w proponowanym kształcie. Byłoby więcej porzuconych dzieci,więcej sierot w Domach dziecka, więcej zgonów kobiet, osieroconych dzieci, więzienie zapełnione byłyby biednymi kobietami i empatycznymi lekarzami. Chyba nie o to chodzi! Jestem dojrzałą kobietą mam dorosłą córkę i dorosłego syna z Zespołem Down'a .Niestety nie czuję się wspierana przez Państwo , a wręcz opuszczona bo dopiero kilka dni temu dowiedziałam się ,że jest ulga prorodzinna przysługująca mojemu synowi.Nikt mnie wczesniej nie poinformował .,a emeryture mam małą(pracowałam dopoki moja mama zyła i opiekowała się moim synem,przeszłam na emeryturę jak syn skończył 18 lat, mam 973zł.,jestem wdową)Piszę o tym bo takich kobiet z niepełnsprawnymi dziećmi jest bardzo dużo i nie wyobrażam sobie,żeby sobie dały radę ani fizycznie ani finansowo jak zostaną same ,
Gość#160 Apr 05, 2016, 22:04
Nie mozna karac podwojnie,np gdy kobieta zostanie zgwalcona i jeszcze niechciane dziecko bedzie musiala urodzic. Jak bedzie niepelnoletnia to na cale zycie bedzie skrzywdzona.A poza tym trzeba miec srodki finansowe, ktorych panstwo nie daje aby chowac dżiecko z chorobami, ktore juz mozna stwierdzic we wczesym stadium ciazy.
Gość#161 Apr 06, 2016, 06:07
Uważam, że jest kulturalna i słuszna. To mogłyby być moje słowa.
Gość#162 Apr 06, 2016, 07:05
Nie zgadzam się na zaostrzenie ustawy i mieszanie się kleru.
Gość#163 Apr 06, 2016, 07:42
Dzien dobry. Jeden komentarz. Chciałabym, żebym pod petycja znalazla sie informacja na temat inicjatora. Wzmocniłoby to wiarygodność akcji.

Pozdrawiam
Agnieszka
Gość#164 Apr 06, 2016, 07:58
Po gwałcie mam urodzić niepełno sprawne dziecko, kto mi wtedy pomoze je wychować
nika#165 Apr 06, 2016, 09:57

Re: Re:

#62: PODAROWANA - Re:  

Tak Ci się tylko wydaje, jeśli nie masz normalnego i zdrowego dziecka. Każda matka chce mieć zdrowe dziecko i ona sama oraz wszyscy w czasie ciąży tylko tego jej życzą! Żeby było ZDROWE! Mam nadzieję że jest szansa aby Twoje dziecko wyzdrowiało, a jak nie to współczuję, życzę dużo wytrwałości i szczęścia oraz wsparcia szczególnie finansowego od państwa i rodziny.

Gość#166 Apr 06, 2016, 10:07
Mimo, że facet - w pełni solidaryzuję się z Paniami, które uważają projekt ustawy planującej zaostrzenie prawa antyaborcyjnego za totalny bubel.
Gość#167 Apr 06, 2016, 10:58
Nie mozna zamykac sue przed swiatem w krysztalowych domach!
Gość#168 Apr 06, 2016, 14:09
Bo jestem KOBIETĄ.
Gość#169 Apr 06, 2016, 16:12

Kościół powinien zajmować się tym do czego jest powołany.
Nie może tak być aby księża dyktowali co nam kobietą wolno
lub nie wolno. Niech sami przestrzegają dekalogu , bo z tym jest coraz gorzej.
Jesteśmy wolnymi ludźmi i mamy prawo decydować same za siebie. Nie mogą kobiety staruszki , księża oraz mężczyźni decydować za nas . N I E    W O L N O     N A    T O     D A Ć    P R Z Y Z W O L E N I A !!!!!   N I E     W O L N O !!!!

Gość#170 Apr 06, 2016, 18:17
Jestem Aniolkowa mama dwojki dzieci i mama dziecka niepelnosprawnego .Ja swiadomie nie zrobilam badan ale uwazam ze kazda matka ma do tego prawo by swiadomie wybrac.Pierwsze zapewnic kobiecie opieke w trudnych sytuacjach a nie zostawic ja sama i jeszcze oskarzac
Gość#171 Apr 06, 2016, 19:34
sprzeciw każdej kobiety w tej sprawie jest oczywisty
Gość#172 Apr 06, 2016, 21:10
Nie pozwolę aby nad kobietami znęcano się w najbardziej okrutny i sadystyczny sposób, pozbawiając je ich praw i godności. Kobieta to nie przedmiot do rodzenia tylko żywa, czująca ból istota!
Gość#173 Apr 07, 2016, 09:38
a do kogo petycje pisać w obronie kobiet do Episkopatu???
Gość#174 Apr 07, 2016, 10:30
NIe jestem za tym aby ludzie mieli pełnię praw w dokonywaniu aborcji ale niech to zostanie tak jak jest. Nikomu nie życzę dziecka z gwałtu, owszem można je potem oddać do adopcji ale pomyślcie, że przez 9 miesięcy taka kobieta będzie codziennie przeżywała ten sam horror o którym chciałaby zapomnieć.
Poza tym dlaczego mamy karać kobiety śmiercią w imię ratowania życia dziecka, które i tak umiera? Czy to nie jest eutanazja kobiet?
Dlaczego mamy pozwalać tak małym istotom umierać w agonii? Jestem osobą wierzącą i wiem, że Jezus cierpiał na krzyżu ale dlaczego ludzie też mają cierpieć?
Gość#175 Apr 07, 2016, 11:10
Jestem w wieku senioralnym,ale walczę o swobodę wyboru w podejmowaniu trudnych decyzji dla młodszego pokolenia. To nie Episkopat politycy i organizacje pro-life mają decydować.Państwo nie jest gotowe na zajmowanie się dziećmi z wodogłowiem, z innymi niepełnosprawnościami i to kobieta jest jedyną osobą , która może podjąć decyzję na TAK lub NIE.