Chcemy Boga
Skontaktuj się z autorem petycji
Re: Re:
Nie chcę z Tobą dyskutować, bo brakuje Ci wiedzy i właściwego rozumienia sprawy. Więc pominę niektóre kwestie poruszone w odpowiedzi. Powtórzę jesli nie zrozumiałeś, ja też płacę podatki i chcę by szły one na opłatę lekcji Religii, J.Polskiego, Historii i jeszcze kilku przedmiotów które wskazują na korzenie, tradycje Polski i Polaków ich waleczność, ofiarność, mądrość i wiarę - dzięki której jesteśmy i mam nadzieję jeszcze będziemy. I przypomnę, że płacących podatki katolików jest nadal większość - więc proszę nie mówić, że nie wolno nam tego robić i że Ty wiesz lepiej co powinnismy zrobić z naszymi podatkami. Powiem Ci ,że mnie nie interesuje opłacanie z moich podatków tych działań które niszczą człowieka, zniewalają go i wpuszczają w ślepą uliczkę, uczą nienawiści i prowadzą do wielkiej przepaści. .Pozdrawiam
BO BOG JEST MILOSCIA I bez pomocy BOGA nic nie mozemy uczynic.
Re:
Ale niestety kościół nie ma nic wspólnego z BOGIEM., do wiary w BOGA kościół nie jest potrzebny. Kościół panuje, manipuluje i zastrasza ludzi. Kiedy zaczniemy wierzyć w BOGA NAPRAWDĘ, a nie w kościół ?
Re: Re:
dziwna interpretacja,ale, - kościół panuje - zgadza się, ponad 2000 lat, - manipuluje - w jaki sposób, napisać, czy też powiedzieć można wszystko, ale proszę o przykład, - zastrasza ludzi - też poproszę o przykład. Pozdrawiam
Religia w szkole tak, ale reforma katechezy też!
Coraz więcej ludzi zwraca uwagę na NIESKUTECZNOŚĆ katechezy szkolnej. Pomimo dwóch dekad w szkole liczba praktykujących wiernych dramatycznie spada.
Trzeba podnieść temat i "zapukać" do Episkopatu o reakcję. Inaczej ten przedmiot, a z nim szansa dla następnych pokoleń przepadnie.
| This discussion has been closed. |
Do każdego więc, który się przyzna do Mnie przed ludźmi, przyznam się i Ja przed moim Ojcem, który jest w niebie. Lecz kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed moim Ojcem, który jest w niebie.