NIE DLA BIUROWCÓW NA MUCHOWCU i DOLINIE 3 STAWÓW!
Skontaktuj się z autorem petycji
\
Tak, władze miasta dokonały analizy głębokości swojej kieszeni i stwierdziły że jeszcze jest tam miejsce na kasę od inwestorów za teren pod budowę galerii :-) ostatnio ulubionej rozrywki ogłupiałej gawiedzi, która zamiast na wolnym powietrzu uprawia biegi po sklepach :-)
Nam w takich miejscach nie są potrzebne żadne sauny,siłownie i inne fitnesy....chcemy odpoczywać otoczeni naturą a nie budynkami!
Re:
To jest miejsce, które należłoby POWIĘKSZAĆ!!, a nie zmniejszać, budującwszystko jedno co, byle z betonu i kostki. Dlaczego nie przedstawiono planu, który dałby nam, mieszkańcom, więcej tej upragnionej przestrzeni. Z kazdej strony trwają budowy, ludzi z nowych osiedli przybędzie jako codziennych uzytkowników parku, a park coraz mniejszy. Chyba chodzi o to, abysmy sie wszyscy z niego wynieśli, a park podzielony na działki z pieknym drzewostanem mozna sprzedawać do ostatnieko kawałeczka. To jednak jest nasze miejsce. To jest nasz park , z mysla o mieszkańcach załozony, choc w czasach słusznie minionych. To my, mieszkańcy jesteśmy podmiotem w tym sporze, a nie deweloper.
kiepskie.
Mieszkałam w Katowicach 2 lata i uwielbiałam lato na Muchowcu z książką. Bieganie po tych terenach o każdej porze roku - bez świadomości że muszę krążyć między osiedlami, albo gorzej moja trasa zostanie ograniczona bramą zamknietego osiedla. Wiadomo, są to wspaniałe tereny i mieszkania tam będzie można dobrze sprzedać i garstka ludzi będzie szczęśliwa, bo mieszka w pięknym miejscu. Ale co z resztą? Co z osobami, które korzystają z tych terenów każdego dnia? Przeliczanie wszystkiego na zysk ze sprzedanych mieszkań - kiepskie.
To jakieś nieprzemyślane szaleństwo......Jerzy Ziętku wróć !
Aleksandra
Nie mieszkam w Katowicach, ale jestem w Katowicach bardzo często, bo tu mieszka cała moja rodzina. Za KAŻDYM razem
idziemy na spacer na Muchowiec. Latem wiele osób ucieka z małych mieszkań i spędza mile czas na terenach zielonych. To co się tu wyrabia teraz to SKANDAL !! Władze miasta DO WYMIANY !. Myślę, że jest wystarczająco dużo terenów, gdzie można zbudować biurowce (Jeżeli są aż tak potrzebne !!) Sądzę jednakże, że nie są aż tak potrzebne - bo wiele obiektów w mieście stoi pustych. Ale widocznie dla władz miasta liczy się tylko kasa !!
Re:
Niestety juz niedługo :( Proszę śledzić BIP i naszą stronę na FB Nie dla biurowców na muchowcu bo sprawa jak się okazuje jest dramatyczna :(
Muchowiec
Dość tego betonu my potrzebujemy zieleni dla naszych płuc. Mieszkań stoi pustych że głowa boli. Nie wyrażam zgody na budowę.
| This discussion has been closed. |