Nie dla skweru Kaczyńskich w Tychach
Skontaktuj się z autorem petycji
Nawet w Sejmie, kiedy niszczą Polskę pod osłoną nocy, to jest dyskusja. Tyscy radni uchwalili ten skwer bez dyskusji, bez konsultacji, bez wiedzy społeczności miasta.
Celowo to zrobili w ubiegły czwartek, żeby przykryła ich haniebne głosowanie wizyta Dudy, mistrzostwa Europy i Święto Miasta. I pojechali na wakacje?
Metody działania tych ludzi, są nie do zaakceptowania. Nie chcę mieszkać w kraju gdzie będzie tylko jeden adres "Maria i Lech Kaczyńscy" patronami wszystkiego, ulic, skwerów, rond, placów, zakładów pracy, itd. Niech ten zakompleksiony i chory z nienawiści człowiek wraz z chordami swych zauszników przestanie mieszać się do Naszego życia. Samorząd to nie Jego rząd. A Wszystkich Tych "silnie przestraszonych" pytam. Czego? lub Kogo? Wy się boicie? Cóż On może Wam zrobić? Zbije Was? Przecież jesteście dorosłymi i wolnymi ludźmi, wybranymi przez mieszkańców Naszego Miasta!!! Państwo Radni nie bądźcie BEZRADNI.
jestem przeciw - uzasadnienie
tu nie chodzi o PiS, ale o zasadę, czymże sobie państwo Kaczyńscy zasłużyli na skwer swego imienia? gdyby nie zajadły brat zmarłego, dawno nikt by już nie pamiętał o nich... żal ludzi, ale w tym samolocie zginęli inni, niejednokrotnie bardziej zasłużeni niż p.Kaczyńscy... sama funkcja nic nie daje, na szacunek i zasługi trzeba zapracować... dlaczego nie np. skwer i mienia Czesława Cywińskiego, akurat odkurzamy pamięć o żołnierzach AK, wyklętych... albo im. Wojciecha Seweryna - rzeźbiarza, który również zginął... sporo ich wymieniać... każdemu należy się pamięć, nie tylko parze prezydenckiej, dlatego jestem przeciwna nazwaniu skweru Kaczyńskimi, wg mnie to takie lizanie tyłków ekipie rządzącej... gdyby komuś na tym zależało, to mieli na to 6 lat!!!!
z działalnością tego człowieka w tym rejonie. A tu co ????
Tylko dlatego że zginął? Wielu ludzi zginęło w różnych okolicznościach,czy to znaczy że każdy trawnik ma mieć swego patrona? Nie pamiętam czym się zapisał w historii L.Kaczyński z żoną i uważam za przesadne mianowanie coraz to innych miejsc ich imieniem. Coś mi się przypomina defilada.....
Re:
Brawa dla Ciebie! Więcej zieleni tylko dobrze nam zrobi a nazwisko Riedla jest jak najbardziej zasłużone :).
Re:
Ktoś pisze o Riedlu.... ćpun lepszy niż Kaczyńscy. Generalnie cała ta petycja to gównoburza
| This discussion has been closed. |