Nie w naszym imieniu!
Skontaktuj się z autorem petycji
Niech zwolennicy przyjmowania uchodźców odpowiedzą na pytania jakie będą koszty utrzymania przybyszów, w jaki sposób będzie wyglądała integracja/asymilacja z Polakami. Jeżeli w większości są to prosci ludzie, to co będzie np. z 50-cio letnią Fatimą analfabetką? Jak będzie wyglądała jej przyszłość, edukacja tu w Polsce? Czy Fatima wraz ze swoją rodziną dostanie mieszkanie socjalne w odpowiednim metrażu?
Re:
Juz ci odpowiadam-nie z twoich lecz z Unijnych pieniedzy beda utrzymani. Poczytaj sobie troche o roznicy miedzy statutem uchodzcy wojennego a emigrantem. Pani Fatima bedzie tu tylko na jakis czas i nie dostanie mieszkania tylko bedzie w osrodku z reszta jesli jestes bardzo wierzacy to w osrodku Caritasu. Czytac,czytac, czytac cos wiecej niz fejsbuka::) pozdrawiam
Re: Re:
A "unijne" pieniądze to skąd sie biorą? Nie czasem też z naszych podatków? Do kiedy Pani Fatima będzie w tym ośrodku? Czy nie będzie tak jak w Skandynawii, rok w ośrodku, egzamin z języka, mieszkanie socjalne i zasiłek jeżeli nie jest w stanie zapewnić sobie utrzymania we własnym zakresie. Wojna w Syrii może trwać latami. Chciałbym po prostu usłyszeć konkrety.
Re: Re:
mmm czyli teraz każdego kto napisał sensowną książkę nazywa się "polakożercą", trochę zabawne
Re: Tak, w moim imieniu są działania Rządu
#97: Piotr Kuzdra - Tak, w moim imieniu są działania Rządu
Przy każdym usuniętym komentarzu można zobaczyć powód, dla którego został skasowany. W większości przypadków są to wulgaryzmy i treści ksenofobiczne.
Zwyczajów demokratycznych
Przez 14 lat byłem dyrektorem artystycznym i dyrygentem Lebanese Philharmonic Orchestra.
Poznałem w Libanie, Syrii i Tunezji wielu wspaniałych ludzi i z podziwem przyglądałem się współpracy osób z różnych stron świata mieszkających w Libanie, często o bardzo odmiennych przekonaniach - wyznawców różnych religii.
Nasi dziadkowie jeszcze pamiętają czym jest wojna. My musimy pamiętać, że zbrodniczy fanatyzm rodził się i w samym sercu Europy. Wtedy, teraz i zawsze po ludzku powinniśmy pomagać innym. Tak jak chcemy, aby kiedy dzieje się nieszczęscie ktoś bezinteresownie pomógł nam. Pomimo różnic.
" zawsze warto być człowiekiem, bo tak łatwo zejść na psy" Rysiek Rydel
| This discussion has been closed. |