O UTRZYMANIE AUTONOMII CENTRUM IM. LUDWIKA ZAMENHOFA
Skontaktuj się z autorem petycji
Bardzo ważna instytucja. Nie wyobrażam sobie, że jej działalność miałaby się zakończyć.
W przeciągu dwóch dni blisko 1400 osób dołączyło do akcji na Fb "NIE DLA ZAMKNIĘCIA CENTRUM IM. LUDWIKA ZAMENHOFA"
This comment has been removed by the person who wrote it.
Czyżby zamknięcie było nagrodą za aktywną i twórczą działaność centrum? To jakiś absurd. Jolanta
Bo Zamenhof przewraca się w grobie, gdy "dochodzą do niego słuchy" o poczynaniach magistratu. Dajmy mu, kurcze, ten wieczny spoczynek, a zostawmy instytucję!
Zakochałam się w Białymstoku dzięki CLZ.
Zakochałam się w Białymstoku dzięki Centrum im. Ludwika Zamenhofa. Ta instytucja łączy wszystko co najlepsze: autentyczne zaangażowanie, profesjonalizm, serdeczność, poczucie społecznej odpowiedzialności, otwartość. Myślę, że ogromną szkodą dla Białegostoku i dla Podlasia byłyby planowane zmiany. Po co zmieniać coś, co dobrze działa i doskonale się rozwija?
We wtorek 0 13.30 w Starym Kinie w Białymstoku odbędzie się prezentacja raportu z monitoringu uchwały "Białystok dla toelrancji". Gdyby nie działalność CLZ, kilku nogsów i grupy aktywnych szkół - uchwała byłaby totalną fikcją.
Nie wolno niszczyć dobrze funkcjonującego Centrum, z powodów, które nie wydają się udokumentowane, jasne i czytelne. A organizmy połączone "na siłę" nigdy nie funkcjonują dobrze.
| This discussion has been closed. |
Usuwanie wsparcia wielokulturowosci i zacieranie pelnego wymiaru kultury i historii Polski jest szkodliwa decyzja, wspierajaca ignorancje i nieswiadomosc spoleczna.