Ochrona Górek Czechowskich w Lublinie
Skontaktuj się z autorem petycji
Re:
Niestety dziś góra są chciwi zodzieje ,co za pieniądze swoja matke......
NIE DLA BLOKÓW
To jest teren na rekrreacje a nie na blokowiska łapy precz panie Żuku. Kupiliście taki teren za śmieszne pieniądze a teraz zrobicie biznes życia bo zminicie plan zagospodarowania terenu już uruchamiają strefe wpływów TBV
protest przeciwko zabudowie blokowisk na górkach!!!
To skarb o który trzeba dbać.
10 lat temu nikt nie slyszal o willowej czy poligonowej bo oprocz paru domów były tam same pola - uwazano, że to już nie miasto.
za 10 lat bedzie to środek miasta - oczywiscie dla tych którzy się oszukują że już nie jest - z czym ja sie absolutnie nie zgadzam.
Pozostają tylko moje 2 pytania...
W którym roku miasto wybudowało NOWY PARK (nie odrestaurowano)? A o ile bloków i supermarketów wybudowano w tym czasie??????
Mamy prowadzac dzieci miedzy kolejnymi blokami czy po parkingu pod supermarketem?
W każdym cywilizowanym kraju ( za który My sie uważamy ) park jest co kilka ulic a NIE TAK NAPRAWDE 2 W CAŁYM NASZYM UKOCHANYM LUBLINIE.
Stanowczo protestuję przeciwko zabetonowaniu do reszty Górek Czechowskich. Dzięki istnieniu tego Poligonu wychowałałam swoje dzieci,było to piękne,dostępne dla wszystkich miejsce,często spotykaliśmy na spacerach zające,bażanty,a nawet sarenki. Obecnie wybudowano tam dużo zupełnie zbytecznych budynków i w błyskawicznym tempie buduje się następne! Nie rozumiem kto to finansuje i po co, jeżeli w Lublinie nabudowano już mnóstwo różnych budynków, które stoją puste,bo nie ma chętych na ich używanie i zasiedlanie.Podejrzewam,że rząd bezpłatnie udostępni to uchodźcom!
Zabawne są takie komentarze, każdy się tam wprowadził (do nowych bloków) bo chciał aby wokół było zielono , przypominam że zanim staneły tam te , nowe bloki też było zielono . tak właśnie powstają wielkie aglomeracje . przez zabudowę kolejnych terenów peryferyjnych a w nich sa enklawy zieleni , ale zieleni urządzonej , na nieużytkach wcześniej czy później pojawia się synatropizacja . i nie ma to znaczenia w jakim kraju
| This discussion has been closed. |