Petycja w sprawie budowy parkingu Park & Ride w Płudach
Skontaktuj się z autorem petycji
P&R Płudy
Często korzystam z tej stacji jako przesiadkowej. Ze względu na jeżdżący z bardzo małą częstotliwością autobus 152 korzystam z samochodu i parkuję pod wiaduktem i były sytuacje kiedy zakopałam się w błocie lub w śniegu nie mogąc wyjechać.
Problem w tym, że miasto nie ma chyba nic do powiedzenia w tej sprawie, bo teren należy do PKP.
Wjazd na ten parking jest PRZEZ przejście dla pieszych (a nie PRZY przejściu dla pieszych, jak podano w treści petycji), co stwarza zagrożenie dla życia i zdrowia pieszych - czyli coś dla Prokuratury ...
Korzystałem z tego parkingu dopóki w biały dzień nie wycieli mi tam katalizatora. Jak wróciłem SKM z pracy o 18 to już był wycięty.
2 tygodnie bez wozu i 1500 pln w plecy. Sprawy o takie kradzieże są umarzane szybciej niż się do domu z Policji wróci.
Także jeśli P+R to tylko z monitoringierm .Samo utwardzenie terenu nie poprawi bezpieczeństwa przy tej stacji.
Osobiscie mialem juz z tym stycznosc dwokrotnie, a nie korzystam z transportu kolejowego codziennie (m.in. z tego powodu).
O petycji dowiedziałam się dopiero teraz. Wspaniała inicjatywa! Podpisałam od razu. Wierzę, że wszyscy mieszkańcy Białołęki, korzystający z PKP, a borykający się z trudnościami parkowania na Płudach, podpiszą ją, gdy tylko dowiedzą się o takiej możliwości. Parking przy stacji Płudy jest po prostu niezbędny!
| This discussion has been closed. |