PETYCJA PRZECIWKO LIKWIDACJI LINII AUTOBUSOWEJ NR 210
Skontaktuj się z autorem petycji
Re:
No właśnie ,Klukowo najbardziej potrzebuje dojazdu do Osowej , 210 to jedyny autobus którym dojeżdżamy do pracy !!!!!!! A do szkoły w Klukowie dojeżdżają dzieci z Osowy !!!!
NIE DLA LIKWIDACJI AUTOBUSU NR 210
Ludzie podpisujcie się pod petycją ,KOMENTARZE TO ZA MAŁO !!!!TRZEBA WALCZYĆ !!!!!!
Nie mieszkam na Osowej, ale mieszkałam jakiś czas i wiem jak istotna jest linia 210 dla tej dizelnicy. Pomysł jest chory!! Podpisuje petycję i trzymam kciuki za powodzenie akcji!!
Jestem mieszkanką Gdańska ,aktualnie dzielnicy Borkowo-Łostowice nie wyobrażam sobie życia bez połączenia linii 210.Ponieważ korzystam z dwóch linii 210 jest moim jedynym połączeniem do pracy na Lotnisko oraz z powrotem. Inne połączenie nie wchodzi w grę. JESTEM PRZECIW LIKWIDACJI LINII 210 !!! Zawsze jak jadę są tłumy ludzi,starszych,młodych, oraz dzieci nie rozumiem komu przeszkadza to połączenie.
Popieram petycję, uważam także, że jeśli ZTM chce zlikwidować jakiś autobus, to powinnien wydłużyć trasę linii 210 do Św. Wojciecha co znacznie ułatwi całemu gdańsku dojazd na Lipce, a zlikwidować wtedy linię 151, która pokrywałaby się w 100% z linią 210. Dodatkowo, jestem za zwiększeniem częstotliwości linii 210 w weekendy to taktu co 30 min w godz. 8-20, a w dni powszednie oraz w weekendy aby ta linia funkcjonowała całą dobę (oczywiście w godzinach nocnych z takten 60 min, nawet może być obsługiwane kapenami, aby zaoszczędzić paliwa, ale aby było całodobowe połączenie z lotniskiem)
ktoś robi nas w balona...
PKM ma na celu usprawnienie transportu miejskiego? tak? duuuużo milionów to nas kosztuje.
A okazuje się,że tylko usprawni dojazd z lotniska do Wrzeszcza, a przy okazji cały transport lokalny-ludzie dojeżdżający dopracy i szkoły bedą sparaliżowani z powodu likwidacji lokalnych autobusów. To jest absurd!
Jestem na NIE!!!!!!!!
PS:Nawet jak komuś pasuje PKM,to za bilet zapłaci krocie w porównaniu z 210.
ja dojeżdżam tym autobusem 210 na matarnie żeby przesiąśc się na 157 do pracy na kokoszki. Jak można zlikwidowac taki ważny autobus ? Kokoszki ( maszynowa ) to bardzo ważny obszar zatrudnienia dla ludzi, nie wyobrażam sobie jak będe dojeżdżał do pracy po likwidacji 210
Jestem mieszkanka Gdyni Chyloni a pracuje w Gdańsku Owczarni (większośc wie, ze to praktycznie dzielnica tuż koło osowej psioiuadajaca z reszta sój przystanek). Do momentu kiedy to nie posiadałam prawa jazdy musiałam dojeźdzac kolejka SKM do Oliwy a potem 179, który jeździł raz na godzinę, góra dwa razy w godiznach szczytu a w weekedny prawie w ogóle, ratowały jedynie autobusy 169 i 171 ale i tak trzeba było 20-30minut iśc pieszo... Także słabo...
Potem studiowałam w Gdańsku. Tam było mi bliżej z Gdańska Głownego. Przez dwa kolejne lata kiedy nadal nie miałam prawa jazdy i własnego samochodu 210 byl to autobus jedyny z mozliwych do pewnego dotransportowania mnie w miejsce pracy... Nie wyobrazam sobie gdyby go wtedy nie było, ponieważ mimo, że jechał prawie godzinę wsiadałam i dojeżdzałam na miejsce, mało tego częstotliwośc kursowania autobusu była równiez pewna i dogodna.
Aktualnie dojeżdzam do pracy samochodem, BARDZO szybko ponieważ dojazd z Chyloni zajmuje mi 15-20 minut co dla sooby dorosłej jest wazniejsze niż koszta. ALE w mojej pracy dojeżdza prawie 75% dzieci i młodziezy, nie zawsze rodizce mogą podwieźć i czesto jeźdza kiepską komunikacją z Gdyni albo JEDYNYM autobusem z Gdańska do osowy czyli 210... (Oliwy nie liczę Gdańsk jest duży nie ukrywajmy odległość między Oliwa a Głownym jest duża!)... Nie znam dokładnie sprawy dopiero dzieki tej petycji dowiedziałam się o planie likwidacji autobusu 210 ALE jeśli zarzad komunikacji w zastępstwie za 210 nie da CONAJMNIEJ dwoch trzech lini z róznych miejsc Gdańska do dzielnicy OSOWA to osowa chyba zostanie już totalnie odcięta od swiata a ulica spacerowa nie podoła bo wszyscy będa zmuszeni jeździc autobusami jadącymi z Oliwy...
Dla mnie, osoby, która ma wieloletnie doświadczenie z komunikacją do dzielnicy osowa jest to sytuacja NIE DO PRZYJĘCIA... Łatwo zlikwidować i narzekac a chyba gorzej DZIAŁAĆ i MYŚLEĆ...
Licze na to, że Zarząd, który podejmuje takie decyzje PRZEMYSLI swoje działania...
| This discussion has been closed. |