Petycja w obronie polskiej szkoły
Skontaktuj się z autorem petycji
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re: Re:
Naprawdę zmiana szkoły, to kolejny etap NAUKI? Na moje oko niewiele z tych dzieciaków na zmianę szkoły patrzy przez pryzmat nauki. Nauka może i powinna być taka sama, niezależnie od tego czy nazwiemy ją 8 klasą podstawówki czy 2 gimnazjum. Dla dzieciaków to raczej zmiana na gruncie społecznym, więc dla jednych pozytywna, dla innych przeciwnie.
Przestańcie demonizować poprzedni system, bo wtedy z kolei demonizowało sie ten. Nie w ilości szkół i lat nauki jest problem, a w jakości. A i tak wcale nie uważam, że polskie dzieci są gorzej wykształcone. Może inaczej, ale to nie znaczy, że gorzej.
Re:
Przecież Oni z premedtytacją dzielą Wasze środowisko (nauczycieli), abyście się skłócili! Z premedytacją dzielą całe społeczeństwo, abyśmy sobie nawzajem skakali do oczu (przykładowe skandaliuczne 500 plus, wykluczające 50% rodzin)
Mamy na to pozwolić?
Mnie najbardziej oburza to, że rząd nie słucha naszych głosów! Mój syn chodzi obecnie do 6 klasy, nie wyobarżam sobie tego, że w przyszłym roku miałby pójśc do klasy 7, tym bardziej, że miał iść do gimnazjum sportowego w większym mieście. Powrót 8-letnich podstawówek, to zamykanie dzieciom drogi do większych szkół, do spełniania ich marzeń i planów! A co z póżniejszą kumulacją roczników! Mam nadzieję, że nasze głosy zostaną wysłuchane.
| This discussion has been closed. |