Podpisujmy deklarację poparcia dla abp. Henryka Hosera!
Skontaktuj się z autorem petycji
pisownia
Re: Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza
#10: Duczki - Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza
Coś się Wam pomyliło !
Zebraliście 3 500 000 podpisów ? To niemozliwe.
Przestańcie szkodzić Kościołowi ! Lewacy i komuniści tylko czekają na takie "sensacje".
Re:
Myslisz, ze to jest odwrocenie uwagi spoleczenstwa? Uwazam, ze jednak sie mylisz... Spoleczenstwo wbrew pozorom nie jest glupie, widzi co sie w kraju dzieje-na wszystkich plaszczyznach. Swiadcza o tym sondaze, w ktorym PO spada, a PIS-owi rosna, swiadcza o tym wygrane w Elblagu wybory przez PIS, swiadczy o tym referendum w sprawie prezydent Warszawy. Nie mieszaj polityki z religia, bo mysle, ze Ci ktorzy podpisuja sie pod petycja w sprawie ks. Lemanskiego nie kieruja sie zadnymi pobudkami politycznymi.
Henryk Hoser - wzór ucznia Chrystusa
dziwną ciszę, pozostawiając brata biskupa w osamotnieniu. Abp H. Hoser jest przykładem, jak nie
należy być "posłusznym" mediom i bieżącej modzie poprawności politycznej. Jest wzorem dla innych
biskupów i kapłanów.
Tadeusz Z Białegostoku.
podłe działania
nie pozwole odebac sobie mojego Boga
Rodzicow stracilam wczesnie i choc szkoly pokonczylam to nie powiedzieli mi jak zyc bo i oni sami nie wiedzieli tego.
Najwiecej wiedzieli o czerwonych burakach gdyz w czasie wojny oboje trafili tam gdzie byly ich plantacje.Tato wiedzial jak je sfermentowac i tym sie zywil a mama wiedziala co z nich ugotowac.
Tatowa uzywka zamieniala nasz dom w pieklo a mamine buraczane potrawy ladowaly na scianach kuchni
...ale w niedziele byl spokoj.W niedziele chodzilismy do kosciola.
Wraz z dorastaniem przyszlo borykanie sie z samotnoscia,lykanie wiedzy,praca,milosc,samotne wychowywanie corki,opieka nad wnukiem i samotnie wychowujaca go corka i jej malzenstwo itd.
W moje 56 urodziny,siedzielismy w kuchni przy nowozakupionym wymarzonym stole i popijalismy wino.Nie zastanawiajac sie,jakby zart opowiadajac, oznajmilam,ze chce zmienic moje zycie i to zaraz,a ze zawsze dotrzymuje slowa nie moglam sie wycofac.
Do teraz jestem w podrozy, jak Odyseusz ,z tym,ze on mial dokad wrocic,ja nie.
Tu gdzie jestem,na malenkie mieszkanko starcza polska emerytura a na reszte mozna uczciwie zarobic.
Caly ten wstep napisalm aby oznajmic, ze tylko pogaduchy z Bogiem,w pustym kosciele,daja mi sile.
Ps:chcialoby sie powiedziec,ze "klopoty to nasza specjalnosc" poniewaz corka... tez i tez nie zaluje niczego.
Re: nie pozwole odebac sobie mojego Boga
#390: - nie pozwole odebac sobie mojego Boga
Bardzo ciekawy tekst. Bardzo refleksyjny. Ja bardzo nie chciałabym żyć w świecie, w którym muszę walczyć, albo ryzykować życiem, żeby móc się pomodlić w Kościele.
I dlatego nie jestem cicho, gdy dzieje się źle.
Pozdrawiam
This comment has been removed by the author of the petition.
This comment has been removed by the author of the petition.
Re: Wstyd
Nie, to Lemański i jego poplecznicy-ateiści próbują psuć. Atakują biskupa- lekarza, który całe życie pomagał innym i złego słowa nie powiedział, nawet, gdy jest tak obrażany i atakowany.
Mam nadzieję patryk, że ty i tobie podobni odczepicie się wreszcie od Kościoła, który tak bardzo was uwiera. Bo to żenujące. Naprawdę.
Re:
Nikt w Kościele nie trzyma na siłę, sekta Lemańskiego może iść swoją drogą. Ale was interesuje tylko obrażanie, knucie, pomówienia, chore insynuacje, bo nie ma żadnych faktów, których można by się uczepić.
Nikt już nie słucha ujadania, każdy mądry człowiek widzi, że te ataki na biskupa są wymierzone w Kościół. A Lemański niestety z każdą kolejną wypowiedzią tylko się pogrąża.
Re: Re: nie pozwole odebac sobie mojego Boga
#391: Ja - Re: nie pozwole odebac sobie mojego Boga
...dawno,dawno temu,gdy jeszcze bez zyciowych doswiadczen marzylam o przygodach i mawialam ,ze tam ,gdzie bede tam bedzie moj dom.
Teraz wiem ,ze to nie zawsze mozliwe.
Teraz wiem,co znaczy byc wiernym Bogu i Ojczyznie.
Daleko,daleko od ukochanych miejsc mozg inaczej pracuje.
Serdecznie dziekuje za odpowiedz i prosze uwierzyc ,ze jestem radosna,ciekawa zycia i patrzaca w przyszlosc pania w pewnym wieku /latwo policzyc/,ktora to nie omija zadnej okazji aby zamanifestowac swoj patriotyzm,przynaleznosc do kultury w ktorej zostalam wychowana i to wszystko co sie z tym wiaze.
Pozdrawiam
Módlmy sie za księdza Lemańskiego, żeby zrozumiał, że swoją postawą pomaga tylko wszelakiemu lewactwu, którego Kościół obchodzi tylko na tyle, na ile można go wyszydzić i zmarginalizować.
| This discussion has been closed. |
Feliks Musiał z Lubli