Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie

Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie / Ogłoszenia / Konferencja prasowa w Sejmie - dzicy lokatorzy! / Komentarze

Gość

2026-03-10 14:12

Dziękujemy!

Gość

2026-03-10 14:22

mam nadzieję że skończy się ta niesprawiedliwość dla osób, które w dobrej wierze wynajmują nieruchomości

Gość

2026-03-10 14:51

Dziękujemy, wynajmuje mieszkanie od 5 lat.Narazie jedyny problem , a do którego mogło nie dojść, zgoda na królika.W mieszkaniu musiała zostać wymieniona podłoga, odkarzanie ,ozonowanie ,malowanie.Najem okazjonalny ,klarowne zasady.Jedyne czego wymagamy ,to normalności,dbania o czystość, porządek, zgłaszania usterek jeżeli wystąpią z przyczyn losowych ,pokryjemy my.A jak ktoś w dwa lata może porobić dziury w tynkach ,albo ściany zbrudzic do stopnia stajni albo przestać płacić i niszczyć mienie ?To prawo jest chore ,jeżeli ktoś przestaje płacić, niszczy ,czy zima czy lato ,czy chory .Musi się wyprowadzić w asyscie Policji.Czy jak ktoś ukradnie mi samochód a taj wygląda przejęcie nieruchomości,to czy prawo daje złodziejowi, możliwość kiedy może je oddać właścicielowi.Nie.
Ludzie nie są od tego by pomagać takim tlumaczycym sie trudna sytuacja.Od tego jest odpowiednie ośrodki.

Gość

2026-03-10 15:54

Najwyższy czas coś z tym zrobić. Właściciel powinien mieć więcej praw niż niepłacący lokator(on wcale nie powinien ich mieć jeśli nie płaci 2 miesiące lub więcej) a przepisy nie powinny chronić oszustów!

Gość

2026-03-10 16:47

Dziękuję za informację i cieszę się, że jest w końcu ktoś,kto pochyla się nad tą sprawą.

Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)

2026-03-10 16:47

Gość

2026-03-10 18:27

Mam w mieszkaniu dzika lokatorke, nie placi za nic i pozostaje na moim utrzymaniu juz 10 miesiecy. Dostalam wyrok eksmisji, ale co z tego kiedy jej wolno sie odwolac! To jakies zarty. 
Na codzien mieszkam w Szwecji i tu zasady sa proste' - tydzien spozniasz sie z czynszem to fistahesz upomnienie i 7 dni na zaplate, jesli nie zaplacisz to wysylam to do odpowiednika polskiego komornika, bez sadu, bez wyroku. Moge tez taka osobe od razu wyrzucic z mieszkania, bez wyroku, bez sadu, bez lokalu zastepczego. To socjal ma jej pomoc, nie ja. I jeszcze jedno, najgorsze - masz tego komornika, to masz pozamiatane, bo nikt Ci nic nie wynajmie i nie kupisz nic na raty, nawet abonamentu na telefon nie dostaniesz. Nikt sie nie bedzie litowal. Masz problemy finansowe to pracuj wiecej, Idz do socjalu, ale nie bedziesz zyl na cudzy koszt. Czemu tak nie mozna zrobic w Polsce? 

Gość

2026-03-10 19:02

to chore prawo trzeba zmienić. Dlaczego właściciel ma mniejsze prawa niż wynajmujący oszust? Z hotelu  nie można mieszkać nie płacąc, to dlaczego można tak w czyimś mieszkaniu? To tak jakby ktoś od kogoś wypożyczył samochód, nie oddał go, nie płacił za najem a właściciel musi to auto tankować i naprawiać aby oszust mógł nim dalej jeździć. Chore...

Płatne ogłoszenie

Petycjeonline.com będzie reklamować tę petycję wśród 3000 osób.

Dowiedz się więcej...