STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Skontaktuj się z autorem petycji
pozdrawiam Ryszard Sadowski z Teatr Narodowego
Podpisałam petycję, ponieważ bardzo szanuję Pana Emiliana i Panią Justynę. Są pasjonatami i prawymi ludźmi, a w dzisiejszych czasach to "białe kruki", niestety. Poza tym jestem warszawianką, kocham to miasto i chciałabym, żeby rozwijało się nie tylko ekonomicznie, ale również, a może przede wszystkim kulturalnie.
Nigdy nie zrozumiem dlaczego w Polsce ludzie wielkiego serca są niszczeni z premedytacją a dobro deptane jest w zarodku.Polska staje sie krajem cwaniaków,zimnych i wyrachowanych prostaków,dla których patriotyzm,kultura polska,tradycja ,są tylko pustymi,nic nie znaczącymi wyrazami.
Przecież potęgą narodu jest jego kultura i historia! Jeśli zamkniemy teatry i będziemy potępiać propagatorów sztuki i kultury polskiej to naród upadnie i staniemy sie masą baranów!
Czy tego waśnie ktoś chce???!!!
Re:
Pragne jeszcze dodać,ze urodziłam się w Warszawie i kocham to miasto,ktore dzwigało się ze zgliszczy z wielkim trudem. Osoby takie ,jak Pan Emilian Kamiński powinne być uchonorowana najwyzszym odznaczeniem państwowym za szerzenie kultury,wielką pomoc innym potrzebującym i wspaniałe podtrzymywanie naszej polskiej tradycji. Takich ludzi TRZEBA UCHRONIĆ OD ZNISZCZENIA !!!
Uważam, że z chamskim cwaniactwem, oszustwami, niedotrzymywaniem wcześniej podpisanych umów, załatwiactwem pod stołem, trzeba walczyć,walczyć, walczyć! Piękno jakie stworzył Pan Emilian Kamiński jest wzbogaceniem nas wszystkich. Ja byłabym szczęśliwa gdyby w mojej kamienicy był taki wspaniały teatr...no, cóż ...niektórym wystarczy kanapa i telewizja. Panie Emilianie, kochamy Pana i Teatr "Kamienica".
Zastanawia mnie stanowisko konserwatora zabytków...coś tam śmierdzi!
Natomiast jak najbardziej zniszczyłbym w tej kategorii teatr Karolaka.
Teatr Kamienica to niezwykłe,klimatyczne miejsce, stworzone ze smakiem i troską o dobre samopoczucie widzów. To także długie lata pracy p. Emiliana Kamińskiego i p. Justyny Sieńczyłło. Jestem pod ogromnym wrażeniem włożonego trudu i zaangażowania. Warszawa nie ma teatru o tak wspaniale zaaranżowanych wnętrzach. Trzeba również podkreślić, że teatr ten włącza się też w wiele cennych inicjatyw społeczno - kulturalnych. Zniszczenie takiej pracy to zbrodnia. Całym sercem kibicuję p. Kamińskiemu i Zespołowi teatru.
Drodzy Rodacy, przyjaciele Krystyny Jandy jak i Andrzeja Piasecznego !!!
Dzieki informacji sławnych osob piosenkarzy ludzi tegoz warszawskiego TEATRU KAMIENICA proszę w imieniu swoim dzieki informacji od P.Andrzeja Piasecznego- WSZYSCY RATUJMY!!! TEN SŁAWNY SŁYNNY WIEKOWY TEATR.
Dziekuje.
z poważaniem
małgorzata Korzym.
Trzeba powiedzieć STOP!!!! dla oszustów i złodziei
| This discussion has been closed. |