STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Skontaktuj się z autorem petycji
W przepisach dotyczących działania wspólnot mieszkaniowych jest (był?) przepis pozwalający na zwołanie zebrania członków wspólnoty w obecności notariusza z możliwością podejmowania uchwał gdzie 1 członek wspólnoty = 1 głos. Taki wniosek o zwołanie zebrania ma prawo zgłosić każdy właściciel lub grupa właścicieli. Trzymam za was kciuki. A.E.
Nie jest sprawiedliwe i bezpodstawne wykupowanie działki w części należącej do terenu Teatru.
Teatr Kamienica płaci czynsz regularnie, aktorzy bez zarzutu wykonują swoją pracę, wobec tego zasługują na ochronę prawną ze strony władz Urzędu Miasta.
Nie można niszczyć tego miejsca w którego powstanie ktoś inny włożył ogrom pracy, swój wolny czas , zaangażowanie , zapewne osobiste środki finansowe.Wielu wspierało urządzenie tego teatru.
Nie wszystko należy przeliczać na opłacalność.
Takie miejsca powinny być chronione.
A może przy okazji zastanówmy się , jak to możlwe, że tak łatwo zniszczyć wieloletnią pracę drugiego człowieka tylko dlatego ,że znalazł się ktoś z innym pomysłem wykorzystania terenu i budynku ?
Macie moje wsparcie i mojej rodziny. Jesteście bardzo dobrymi ludzmi.
Pozdrawiamy Was gorąco.
Anna Alina Legan
Wszelkimi sposobami należy walczyć z nieuczciwością i krętactwem podejrzanych osób. Szczegónie w tym konkretnym przypadku, kiedy chodzi o " być albo nie być" rewelacyjnego Teatru, którego siłą są osoby pełne pasji i zaangażowania.
Nie można być obojętnym na otaczające nas zło, należy stać po stronie dobra i o nie walczć.
| This discussion has been closed. |