STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Skontaktuj się z autorem petycji
Panie Emilianie - dziękujemy
Panie Emilianie - dziękujemy za Pana i Pana Małżonki trud w obronie głębszych wartości aniżeli przejmowanie Warszawy przez Biedronkę, Tesco, Lidl i inne hiper... super... markety. Dobrze, ze w dzisiejszej zmaterializowanej cywilizacji istnieją tacy pasjonaci kultury... Czyż nie piękne to hasło na 11 Listopada "Polska dla Polaków - Polacy dla Polski".
chwile. Teatr Kamienica jest jednorazowy, nie wiele takich w Europie.
Byloby barbarzyństwem dla kultury pozbawiać jej milośników
takich doznań. Jako byly sedzia wierze w wymiar sprawiedliwości.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Atmosfera w tym teatrze jest niespotykana i nie wyobrażamy sobie aby to się miało skończyć.
Pracownicy firmy GLADIUS z Poznania
zdziczenie elit rządzących doszło do apogeum.
Najwyższy czas je zmienić, to oni są dla nas, a nie my dla nich.
Pierwszym krokiem ku normalności powinno być zniesienie inmunitetu dla tych świętych krów, przynajmniej za działania sprzeczne z prawem na terenie Polski. Immunitet może obowiązywać w przypadku porwania przez UFO o ile porwany jest godny jego ratowania.
Miejsce to utrzymuje, jako jedno z nielicznych miejsc do tradycji starej Warszawy, oddaje jej niepowtarzalny klimat.
Kultura jest sednem życia każdego człowieka. Z drugiej strony sam człowiek ją niszczy, zabijając własne "ja". Kim będziemy bez muzyki, teatru, sztuki??? Aż trudno sobie to wyobrazić. Dlatego tez mówię STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica, któremu kibicowałam od początku JEGO tworzenia.
| This discussion has been closed. |
p. Emilian Kamiński przystępował do remontu i ile wysiłku musiał włożyć, aby te pomieszczenia wyglądały na teatr.
Często odwiedzam ten teatr i choć teatr to nie mury jednak po ludzku mi szkoda, że ludzie, którzy włożyli tyle pracy na zbudowanie teatru tak łatwo mogą to wszystko stracić.