STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Skontaktuj się z autorem petycji
This comment has been removed by the person who wrote it.
Jest to bardzo dobry Teatr, dziwi mnie, że jeśli nie trzeba dopłacać do Teatru to dlaczego zniszczyć KULTURĘ. Liczę, że premiery, które są w trakcie przygotowania obejrzymy w Kamienicy . pozdrawiam wszystkich z Teatru Kamienica i trzymam kciuki za WAS. Iwonna D.
Teatr Kamienica jest według mnie jednym z najlepszych teatrów w Warszawie, a na pewno jest moim ulubionym. Byłem na kilku przedstawieniach w nim wystawionych i za każdym razem było to niezapomniane wydarzenie. Oprócz bezdyskusyjnego kunsztu aktorskiego włożonego w każdy spektakl, widać też wielkie serce jakie włożyli w stworzenie tej instytucji p. Emilian Kamiński i p. Justyna Sieńczyłło. Nie do przecenienia jest też rola, jaką spełnia teatr w propagowaniu historii Warszawy. Filmy i zdjęcia pokazujące Warszawę, której już nie ma, są doskonałym pretekstem do chwili zadumy nad historią miasta i bodźcem do dalszych samodzielnych poszukiwań innych archiwalnych materiałów. Makieta prezentowana w jednej z sal teatru jest jedyna i niepowtarzalna. Cieszy się wielkim powodzeniem wśród odwiedzających gości. Umożliwia zobaczenie w odpowiednich proporcjach jak wyglądały budynki i ulice które zostały bezpowrotnie zniszczone. Ja osobiście dzięki tej makiecie zobaczyłem dom w którym moja babcia wraz z 7 letnią wówczas mamą spędzili m.in.całe Powstanie Warszawskie. Dom, który nie został odbudowany i który znalem dotychczas tylko z opowiadań. Teatr Kamienica jest wspaniałym dziełem, które spełnia szczególną rolę dla kultury, a dla naszego miasta bezcenną.
MK
Jestem pełna uznania za działalność i aktywność pana Emiliana Kamińskiego i Pani Justyny Sieńczyłło. Ocalili kawałek Warszawy, prowadzą teatr na wysokim poziomie, przyciągają do niego różnych odbiorców . Prócz tego angażują się w działania charytatywne, są wzorem dla innych...a tu teraz takie kłody pod nogi. Niegodziwe. Zdecydowanie nie zgadzam się i protestuję!
Małgorzata Molęda-Zdziech
| This discussion has been closed. |