STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Skontaktuj się z autorem petycji
Pozdrawiam Serdecznie i trzymam kciuki.
Zofia
Perth, Australia
2. stop dla oszustów nadużywających reprywatyzację (ktoś tę kamienicę odnowił po zniszczeniach wojennych, ktoś dostosował do potrzeb teatru, dlaczego ktoś inny kto nic nie zrobił ma zbierać plony)
Szanowni Państwo! Nie pozwólmy na zniszczenie czegoś dobrego!!! Takie przedsięwzięcia jak Teatr Kamienica to nie tylko relaks i rozrywka, ale także "motor" do poszerzania doznań estetycznych, pobudzania umysłu, do ciągłego szukania odniesień i interpretacji, rozwijania myślenia abstrakcyjnego tak ważnego i pomocnego w życiu.
Kontakt ze sztuka jest bardzo ważnym elementem w rozwoju emocjonalnym i społecznym każdego człowieka - dorosłego i dziecka. Jestem mamą 10-letniego Maćka, który od 3-go roku życia chodzi ze mną teatru (m.in.do Kamienicy). Teatr pogłębił u syna wrażliwość na krzywdę, umiejętność cieszenia się z małych rzeczy, inteligencję emocjonalną, otwartość na świat, wzmocnił poczucie własnej wartości... Nie wyobrażam sobie, aby można było "ot tak sobie" ZRUJNOWAĆ tak ważny i wielki "czynnik" kształtowania osobowości!!! Cała ekipa Teatru Kamienica robi WIELE, WIELE, WIELE DOBREGO!!! Jest to cudowne i magiczne miejsce. NIE MA ZGODY na to aby to DOBRO zniknęło z przyczyn pierwotnych, niezaspokojonych, materialnych i prymitywnych instynktów.
Apel do decydentów: jeśli macie choć odrobinę w sobie instynktu samozachowawczego i odrobinę wrażliwości na CZŁOWIEKA nie pozwólcie zniszczyć Teatru Kamienica!!!
Bardzo, bardzo o to proszę. Głęboko wierzę, że jak się postaramy to uda się ocalić Warszawski Teatr Kamienica.
Szczególne pozdrowienia dla całej załogi Teatru. Trzymam mocno kciuki!
Jak mamy wychowywać dzieci w obliczu zakłamania, niszczenia rzeczy wartościowych?
Jak dzieciom przekazać wyższe wartości, jak widzą, że można w jednej chwili zniszczyć czyjąś wieloletnią pracę, "budowlę", która kosztuje wiele zdrowia i ciężkiej pracy?
Jak wytłumaczyć, że miejsce, które jest karmą dla ducha, oczu i uszu zostanie "zeżarte" przez potwora?
Jak wytłumaczyć, że zło zwycięża dobro? - takich bajek nie znam... i nie chcę znać i nie chcę, żeby takie bajki się zmaterializowały...
STOP DLA ZNISZCZENIA TEATRU KAMIENICA!!!
Podobnie myślę o ludziach, którzy dla osiągnięcia często niezasłużonych korzyści imają się różnych sposobów - z oszustwem i fałszerstwem na czele - doprowadzają do niszczenia miejsc kultury, sztuki, czy nawet kultowych niedrogich kafejek. Tak na marginesie: zgadzam się z opinią, że promowanie postaw patriotycznych i kultury naturalnego rozwoju człowieka (małżeństwo kobiety i mężczyzny, rodzina, dzieci - Bóg, Honor i Ojczyzna - jest solą w oku całemu lobby genderowemu i niemiłościwie nam panującemu establishmentowi. Kroplą, która przelała ich falę goryczy, była otwarta postawa Pana Emiliana w czasie wyborów prezydenckich. Stąd też wnoszę, że temu quasi właścicielowi w jego oszustwach pomagają za 30 srebrników zdemoralizowani, niestety również zdeterminowani, funkcjonariusze różnych szczebli jeszcze panujących władz
A poza wszystkim jestem od bardzo dawna gorącym fanem Państwa Justyny i Emiliana. Tuszę, że nagłośnienie tego oszustwa będzie przeszkodą w zniszczeniu wspaniałego dorobku Teatru Kamienica.
Życząc wiele radości i zadowolenia oraz wielu zasłużonych laurów za Państwa misję
Z głębokim szacunkiem i poważaniem
Krzysztof Bożym
Sulejówek, dnia 30 września 2015 r.
Uważam, że Teatr Kamienica jest świetny i byłoby dużą stratą dla kultury polskiej jego likwidacja. Nie tylko prawnym ale i moralnym obowiązkiem państwa jest obrona teatru z tej racji, że nie zadbano w porę o właściwe prawo a luki prawne umożliwiają działania wszelkiej maści cwaniakom. Mam nadzieję, że jednak nie dojdzie do najgorszego i stosowne władze obronią Teatr przed zakusami bezczelnych cwaniaków, którzy chca zagarnoć owoce ciężkiej pracy wielu uczciwych ludzi. życzę Pańswu Emilianowi i Justynie zwycięstwa w tej walce z cynizmem ludzkim. Pozdrawiam i trzymam kciuki za zwycięstwo nad pazernością i głupotą.
| This discussion has been closed. |