Stop gwałtom!
Skontaktuj się z autorem petycji
przyzwolenie na gwałty i krzywdzenie nie tylko kobiet,ale także dzieci
a jestem już emerytką. Upokorzenie przed sądem " bo prawdopopodobnie sprowokowałam". Do dziś pamiętam twarze tych Panów którzy uchronili mnie przed gwałtem i jestem im bardzo wdzięczna za pomoc w tamtej chwili. Oby nigdy żadna kobieta nie była zgwałcona, a jeśli coś takiego się wydarzy niech sędziowie nie będą pobłażliwi oprawcom.
Przeczytałam historię w Dużym Formacie i poczułam jednocześnie głębokie współczucie dla ofiary, jak i oburzenie na zachowanie osób i instytucji, które powinny chronić kobiety!
Podpisałem petycję, bo jest to dla mnie absolutnie niezrozumiałe, że czyn który jest po prostu czystą formą przemocy może być w ogóle usprawiedliwiany, nie wspominając o braku kary (wyrok w zawieszeniu nią nie jest).
Podpisałem petycję, ponieważ jestem oburzony działaniem dyrekcji Elbląskiego szpitala, policji, prokuratury i sądów. Mam szczerą nadzieję, że ta petycja przyczyni się a) do ukrócenia działań "agentek patriarchatu" obarczających winą za gwałt kobietę; b) do surowego ukarania winnych gwałtu; c) do sprawiedliwego zadośćuczynienia skrzywdzonej kobiecie. Chcę także okazać moje wsparcie pani Aleksandrze.
P.J.B., MSc
Ponieważ sama byłam ofiarą gwałtu, nie zgadzam się z takim traktowaniem kobiet i naszym prawem.
| This discussion has been closed. |