Technicy elektroradiologii ponownie do Trybunału Konstytucyjnego
Skontaktuj się z autorem petycji
prawo nie dziala wstecz. 35lat pracyupowaznia dozachowania uprawnien
juz pani Kopacz dawno temu powiedziala ze jesteśmy tak nieliczną grupą zawodową że nie ma czasu zająć się naszym problemem,w związku z czym skazała nas techników elektroradiologii na niebyt,to skandal tak jednym zdaniem stwierdzić że grupa ludzi nie zasługuje na uwagę,pracuję w zawodzie ponad 20lat,odebrano mi prawa nabyte,nigdy dużo nie zarabialiśmy,nie ma ustawy o naszym zawodzie,niech lekarze diagnozują pacjentów bez zdjęć rtg,tomografów i rezonansów......pracuję w szpitalu i wiem że to niemożliwe!od 8 lat nie było podwyżki,teraz są zwalniane osoby z pracy,ponoć jest nas za dużo!?wiele koleżanek i kolegów po przejściu na emerytury zmarło na raka,teraz już promieniowanie nie szkodzi,dziwi mnie to bo zachodzące zjawiska fizyczne są stałe i za przeproszeniem mają gdzieś czyjeś opinie na ten temat,co z ochroną radiologiczną pracownika?bo pacjenta trzeba chronić jak zawsze.kochani technicy elektroradiologii!NIE DAJMY SIĘ IGNOROWAĆ ,a to robi z nami ustawodawca a i często ludzie współpracujący obok nas
This comment has been removed by the person who wrote it.
Jestem technikiem rtg. Decydując się na ten zawód brałam pod uwagę czas pracy - 5godzin. Ta zmiana to bubel, praca jak w markecie przy kasie.
Podpisałam petycje, gdyż zostalam oszukana jak moi koledzy i koleżanki rownież w tym zawodzie .
Atrakcyjnoscia tego zawodu był skrocóny czas pracy z powodu szkodliwosci -dziś atrakcyjnoscia zawodu jest wydłuzony czas pracy bez ,,szkodliwosci ''dla personelu rtg i tragicznej pensji ,gdzie prawa nabyte ?
ZOSTALIŚMY OSKÓROWANI
promieniowanie jonizujące jest niebezpieczne dla zdrowia!
PRACUJ PRACUJ A GARB CI SAM WYROSNIE Praca jak w kieracie bez zrozumienia i wspólczucia i my jestesmy w UE A nasz zawód w buszu! Pacjenta chronic, bo dla pacjenta są tylko promienie pracownika sie nie imaja trzeba mu dołożyć godziny pracy bez wynagrodzenia, bo technik rtg może wiele jak sami udowodniliśmy i skazano nas na kierat.
lekarz podwyzka
pielegniarka podwyzka
technik obnizka
Nikt nie docenia cięzkiej pracy , wiedzy technika ani rząd ani pracodawca zawsze samoi sobie .
ile moza na jedna grupe zwalić jeszcze skandal.
promieniowanie jonizujące jest niebezpieczne dla zdrowia!
Technik jest ŚMIECIEM!
Pamiętam jak dziś, kiedy to na mównicy sejmowej ówczesna minister zdrowia Kopacz krzyczała do głosów z sali: "... i co z tego, że było 5 godzin - nie będzie bo promieniowanie nie jest szkodliwe!"
Swoją drogą dlaczego nasz zawód technika elektroradiologii nie zalicza się do zawodów medycznych ?!
Wszak KAŻDY pacjent MUSI przejść przez izbę przyjęć i w 99, 999999999 % MUSI MIEĆ ZROBIONE JAKIEŚ ZDJĘCIE LUB BADANIE W RADIOLOGII !
Nie wiem czy w większości, ale w tych placówkach co ja znam - TECHNIK JEST ŚMIECIEM!
Badaniami "rządzi" pielęgniarka, większe pieniądze ma pielęgniarka, nie ma pielęgniarki TECHNIK ZROBI KONTRAST DOUSTNY , itp, nie ma rejestratorki TECHNIK WPISZE PACJENTA, WYDA WYNIKI - JAK NIE MA TECHNIKA TO ANI pielęgniarka, ANI rejestratorka NIE ZROBIĄ ANI ZDJĘCIA, ANI BADANIA CT LUB RM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Znam jedną inteligentną lekarza radiologa Ewę z Łodzi - kiedyś powiedziała: ".... szanuję techników bo: JA Z TECHNIKIEM BEZ PIELĘGNIARKI MOGĘ ZROBIĆ KAŻDE BADANIE - JA Z PIELĘGNIARKĄ, ALE BEZ TECHIKA NIE MOGĘ ZROBIĆ NIC !!!!!!".
technik traktowany jak zło bez któregoi tak nie da sie żyć!!!!!!
NIE ważne ile lat pracujesz, ile posiadasz wiedzy, doswiadczenia, nie mamy siły przebicia -wszystko jest do czasu
| This discussion has been closed. |
Jestem technikiem elektroradiologiem i uważam że należą nam się pewne przywileje za naszą szkodliwą pracę.