Podpisujmy deklarację poparcia dla abp. Henryka Hosera!
Gość |
/ #365 Re: Re: Re: Re: Re:2013-07-19 13:17Wybacz, ale mnie nie obchodza rabini czy muzulmani, na ktorych sie powolujesz. Jestem katoliczka, zostalam ochrzczona i naleze do kosciola ze stolica w Watykanie. Walcze wlasnie o TEN Kosciol- kosciol, ktorego JA jestem czlonkiem. Ponadto w mysl zasady nie moje podworko, nie moje zabawki nie mam prawa krytykowac i zajmowac sie problemami innych religii. Od tego sa ICH hierarchowie i wierni. Jak widze oburzenie w obronie Polskiego kosciola przez samych Polakow, to ja juz nie chce wiedziec co by sie dzialo, gdyby np zydzi, muzulmanie i inne wyznania zaczely wsciubiac swoje nosy do nas. Wtedy by sie zaczelo. Po pierwsze, tak jak zostalo napisane w komentarzu, #359 awert prawdopodbnie zle zrozumial komentarz 342 do ktorego sie odniosl. Pod drugie czytajac jego komentarz, nie napisal wyraznie (prosze przeczytaj jeszcze raz jak nie widzisz), ze jest to pomowienie pod adresem Abpa. Nie napisal, ze on sam (Abp Hoser) za tym stoi. Stwierdzil jedynie fakt, ze pedofilia w kosciele ma miejsce. Zostal Ci podany przyklad ksiedza z Tylawy, ktory w koncu po latach zostal co prawda skazany, ale droga do tego byla daleka i szeroka, a to tez dzieki poniekad zabiegom kosciola. (I nie mam na mysli bynajmniej Abp Hosera- bo znowu moze ktos mi to zarzucic.) Ps. I na koniec Drogi psychologu, Czy ja gdzies napisalam ze w zadziwiajacy sposob Kosciol mi przeszkadza? Wlasnie nie! Kocham go, dlatego jestem aktywna w jego sprawie. Podalam Ci tylko SUCHA! informacje, bez stawania bo czyjejkolwiek stronie czy nawet oskarzenia kogokolwiek. Zgodze sie z opinia jednej dziennikarki: "To, czego Kościół się dziś powinien naprawdę obawiać, to letniość uczuć, brak, a nie nadmiar emocji. Obojętnych ludzi nic nie obchodzi. Wartością są ci, którym o coś chodzi. Nawet jeśli wątpią albo myślą ciut inaczej. Ich trzeba słuchać, z nimi rozmawiać, z nimi się zgadzać lub nie. To oni są wartością, a nie ci, którym jest wszystko jedno - nawet jeśli co niedziela bywają w kościele, bo tak są nauczeni i przyzwyczajeni." W mysl tej teorii, rzeczywiscie kosciol mi cyt. "przeszkadza w stopniu zadziwiającym". ;) I to jest przyklad jak wyglada rzeczowa dyskusja z niektorymi. Kazdy widzi i czyta, co chce przeczytac i pisze by bronic swojego, oceniajac drugiego. Ech.... |
|
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
NIE farmom fotowoltaicznym w okolicy Źródeł Łyny #RatujmyŁynę
Apel o kontynuację budowy CPK
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
#RatujmyFyrtel
NIE dla wyburzenia "Pałacyku pod Pszczółką" w Limanowej
Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Stop przemocy wobec medyków - medyczna niebieska karta, rejestr agresywnych pacjentów teraz!
11325 Utworzone: 2025-04-29
Petycja przeciwko wycince alei wiązów i klonów na ul. Wojska Polskiego
331 Utworzone: 2025-05-03
#RatujmyFyrtel
2780 Utworzone: 2025-04-30
Petycja w sprawie zapewnienia rodzicom dzieci hospitalizowanych w oddziałach intensywnej terapii całodobowego towarzyszenia rodzica.
65481 Utworzone: 2025-02-13
Petycja w sprawie objęcia ochroną Stawów Podgórzyńskich
203 Utworzone: 2025-05-03
Przedszkola Publiczne Zagrożone
4766 Utworzone: 2024-11-18
Zakaz Kolców
835 Utworzone: 2024-03-15
List otwarty w sprawie incydentu przy miejscu pamięci na pograniczu polsko-ukraińskim
315 Utworzone: 2025-05-01
Apel do Pani Prezydent Aleksandry Kosiorek o uniemożliwienie zabudowy zielonych i leśnych terenów przy ulicach Bosmańskiej i Śmidowicza oraz wprowadzenie konkretnych zmian do MPZP dzielnicy Oksywie.
463 Utworzone: 2025-04-16
Protest przeciwko planom wycinki lasów na Lublinku w Łodzi, co umożliwia przyjęty mpzp
1876 Utworzone: 2025-04-10
Petycja o przywrócenie pociągu relacji Kraków Główny - Łódź Fabryczna (Reymont) przez Koniecpol
104 Utworzone: 2025-03-20
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa Aleksandra Miszalskiego
814 Utworzone: 2025-02-11
Petycja dotycząca usunięcia ogrodzenia oddzielającego osiedla Dywizjonu 303 i Orlińskiego
178 Utworzone: 2025-05-01
Utrzymanie przystanku w Lesznie przy linii kolejowej 214
24 Utworzone: 2025-05-03
Podwyżka dla pracownikow ORDERPICKER/ Bigger pay rise for ORDERPICKER
388 Utworzone: 2025-04-15
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
18676 Utworzone: 2023-10-23
Sprzeciw wobec projektu utworzenia Centrum Integracji Cudzoziemców w Toruniu.
2461 Utworzone: 2025-03-04
Ochrona krajobrazu kulturowego Puław
70 Utworzone: 2025-04-28
Petycja w sprawie wyznaczenia nocnego dyżuru apteki w Płocku
224 Utworzone: 2025-04-05
STOP dla lokalizacji kamieniołomu Jurczyce w Krainie Wygasłych Wulkanów
3192 Utworzone: 2025-03-18