Graffiti na Gocławiu

Burmistrz Dzielnicy Praga Południe
Ulica Grochowska 274

Petycja

My niżej podpisani mieszkańcy i mieszkanki Gocławia zaniepokojeni występowaniem licznych aktów wandalizmu w postaci nielegalnego graffiti, które jest powszechne na naszym osiedlu oraz oszpeca krajobraz naszego kochanej okolicy. Apelujemy o zajęcie się sprawą graffiti w przestrzeni miejskiej. Zauważyliśmy, że przestrzeń miejska jest pełna ilustracji, często zawierających wulgaryzmy, które wpływają negatywnie a w szczególności na młodszych mieszkańców naszego osiedla. Wnosimy o podjęcie działań w celu poprawy wyglądu budynków i usunięcie z nich brzydkich malunków.

Prosimy o przychylne rozpatrzenie naszej prośby.

Mieszkańcy Gocławia.

Uczniowie i Nauczyciele Szkoły Podstawowej nr 312    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Uczniowie i Nauczyciele Szkoły Podstawowej nr 312 do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.